vad är mjuka proteser ?

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2015-06-10
Soft proteser är ett flexibelt alternativ till mer vanliga hårda proteser tillverkade av akryl . Dessa proteser inte kräver lim och anpassa sig till formen på tandköttet för bättre komfort. Mjuka proteser är bara kallas att eftersom innerfoder är mjuk . De är annars liknar vanliga proteser , som kan ändras för att ha flexibla foder

Material

Soft protesen liners är vanligen tillverkade av mjukt gummi eller specialsjukvården föreningar kisel . Hård proteser måste ändras avsevärt för att acceptera ett mjukt foder . Vanligtvis måste ett par inches av material tas bort för att skapa utrymme för dem . I vissa fall måste metall förstärkningar tillämpas på insidan av protesen för att kompensera för nedgången i hållfasthet från förändringen .

Fördelar

Många protesen användare med känsligt tandkött ofta känner betydande obehag från standard proteser . Mjuk protes foder diffus det tryck som annars skulle slå ned på tandköttet . Den flexibla liner också anpassar sig till förändringar i käken , vilket gör det så att justeringar av protesen inte behöver göras lika ofta .

Nackdelar

Soft protesen foder är mer sårbara för uppbyggnad av potentiellt farliga bakterier och kan vara svåra att rengöra effektivt . Vissa foder material är dock nonporous och mindre benägna att kontaminering . Minskningen av smärta från att använda mjuka proteser kan göra det svårare för användaren att upptäcka oegentligheter i deras bett , vilket kan orsaka problem på lång sikt .

underhåll och utbyte

Soft proteser kräver högre underhåll än konventionella proteser . Den mjukt foder hårdnar gradvis med användning under en period på ett till två år och måste bytas ut . Det kan också deformeras under denna period och måste justeras av en tandläkare . Reparation av protesen i händelse av skada eller försämring är mer komplicerad och dyrare än för hårda proteser .

Rengöring

Rengöring mjuka proteser är viktigt att upprätthålla munhygienen. Använd protes renare minst två gånger om dagen, helst efter måltid . Blötlägg proteser i kranvatten varje natt . Använd inte rengöringsmedel som inte är specifikt för proteser , eftersom de kan skada slemhinnan eller tänderna . Vissa rengöringsmedel fungerar inte bra med mjuka foder . Rådfråga tandläkare för att säkerställa att den mjuka proteser tas om hand på rätt sätt .

Previous:nothing Next:hur man får vita tänder igen

Relaterade artiklar


 • hur man behandlar en svullen läpp enkelt
 • bästa sättet att bleka tänderna med hängslen
 • typer av porslinsfasader
 • tandkrona information
 • Hur skärpa dental
 • hem rättsmedel för ömma och svullna och röda tandkött
 • visdomständer torr socket symtom
 • parodontit behandlingsalternativ
 • bentonit och tandköttsproblem
 • vad man ska ta mot tandvärk smärta
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com