vad är orsakerna till gula tänder ?

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2015-06-01
Ditt leende är en av de första saker som folk lägger märke till när de tittar på dig . En mun full av gula tänder ger inte det bästa första intrycket . Många orsaker till gula tänder kan undvikas , även om det ibland är naturen som fel

naturliga orsaker

Vissa människor bara har oturen att naturligt gula tänder . Dentin är lagret precis under tandens emalj , och det har en naturlig gul nyans . När en persons tandemaljen inte bra mineraliseras blir emaljen genomskinlig och den gula i dentinet syns igenom . Detta tillstånd kan ofta korrigeras genom avancerad blekning tekniker .

Tidig Mediciner

Ett barns tandemaljen fortsätter att bilda förrän någonstans runt 8 års ålder . Om ett barn får stora mängder tetracyklin medan emaljen är fortfarande bildas, kan tänderna bli missfärgade . Tetracyklin kan orsaka tänderna att se gulbruna eller gråblå . Denna färgning kan vara permanent och pågå långt in i vuxen ålder .

Aging

När människor blir äldre , deras kroppar förändras . Tänder är inte undantagna från åldrandet , och de kan bli missfärgade av åratal av fläckar tränga in i emaljen . Emaljen också blir tunnare med tiden , vilket gör att mer av dentin att visa igenom och skapa ett gult utseende .

munhygien

Människor som inte utövar god munhygien ofta slutar med gula , missfärgade tänder . Borsta regelbundet gör sig av med fläckar på ytan av tänderna genom att inte tillåta dem att sippra igenom det skyddande lagret och permanent fläckar på emaljen . God munhygien ger dig ett vackert leende och sparar onödiga , och ofta smärtsamma , resor till tandläkaren.

matvanor

Vissa livsmedel som du äter kan permanent fläckar på tänderna över tiden . Kaffe är en av de största bovarna i gula , missfärgade tänder . Andra gärningsmännen även läsk , te och bär . Dessa har alla kromogent egenskaper som påverkar tandens naturliga vita färg .

Rökning

Alla vet att rökning är dåligt för dina lungor , men det är lika skadligt för tänderna . Precis som återstoden som bildats på dina lungor , cigaretter innehåller kemikalier som lämnar ett lager av rester på rökares tänder . Nikotin och tjära orsaka värsta färgning . Cigaretter som har höga halter av tjära och nikotin lämnar tänderna gula .

Förebyggande

Det finns flera sätt att rädda dig från en livslång gult leende . Följ din tandläkare instruktioner , borstning minst två gånger om dagen och tandtråd dagligen . Det är särskilt viktigt att borsta omedelbart efter att ha förtärt kromogent livsmedel och drycker , såsom kaffe , te, läsk och bär . Tugga sockerfritt tuggummi mellan borstningarna också kan hjälpa avvärja gula tänder . Använda blekning strips flera gånger per år är en bra förebyggande åtgärd . Om din pärlvita tänder blir mörkare med tiden , det finns professionella rutiner såsom laser blekning som kan utföras på din tandläkarmottagning.

Previous:nothing Next:kan protes lim vara skadligt vid förtäring ?

Relaterade artiklar


 • hur man hittar naturliga sätt att bleka tänderna
 • hur man håller tuggummi färska
 • Hur fyller tandläkare karies?
 • hur man extraherar en tand hemma
 • tand faner förfaranden
 • Vilka är fördelarna med tandblekning ?
 • hur man kan stoppa blödningen från en visdomstand extraktion
 • hur vitare dina tänder
 • rota buckla elektrisk tandborste
 • vad gör partiell övre protesen känns?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com