vad man ska äta för friskt tandkött

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2015-06-11
Gum sjukdomar som gingivit inte bara är smärtsamma , men också kan leda till mer allvarliga infektioner och äventyrar din hälsa . Vi vet alla att vi måste borsta och tandtråd regelbundet för att undvika sjukdomar i tandköttet , men din kost kan påverka hälsan i tandköttet , för

Du behöver : .
tandtråden
. Dig själv.
Lite tid .

mat att undvika

Ibland äter med tandköttet i åtanke innebär att undvika vissa livsmedel , särskilt livsmedel som innehåller mycket socker eller stärkelse .
Precis karies , tuggummi Sjukdomen orsakas av den klibbiga beläggning som kallas plack . Både socker och stärkelse kombinera med ett enzym i saliven som skapar en syra , som i sin tur skapar en perfekt miljö för plackbildning . Detta innebär att undvika saker som söta läsk och juicer samt bakverk och begränsa bröd .

" Naturens Toothrush "

Det finns livsmedel som är bra för tandköttet , med äpplen ranking bland de bästa . Trots att de innehåller både socker och stärkelse , är äpplen nämns av tandläkare som " naturens tandborste . "
Ibland socker och stärkelse regler är en fråga om relativitet . Även om alla frukter innehåller socker och stärkelse , de kommer i mindre mängder i hela frukter än i de flesta juicer , även de som inte socker
socker och stärkelse regler också kan åsidosättas av andra faktorer-. när det gäller ett äpple , saliv produktion . Den krispigt konsistens äpplen hjälper till att stimulera salivproduktion , som tvättar bort socker och stärkelse som bidrar till plackbildning .

Andra bra mat för ditt tandkött

Många andra livsmedel innehåller kvaliteter som gynnar munhälsan . Den knapriga faktor som stimulerar saliv när man äter ett äpple fungerar likadant med alla andra krispigt eller mycket strukturerade mat . Morötter och selleri är andra goda exempel , men möjligheterna är oändliga .
hälsa tänderna direkt påverkar hälsan för ditt tandkött . Med så många människor dricka buteljerat och filtrerat vatten , får vi inte så mycket fluor från vårt kranvatten . För att vara säker på att få massor av fluorid , prova att dricka te och äta mycket grönsaker.

Previous:nothing Next:hur du tar bort popcorn från tandkött

Relaterade artiklar


 • hur mycket kostar det att få dina tänder vit ?
 • hur man rengör tandproteser med peroxid
 • hur man använder CEREC
 • hur man undviker att bli torr socket
 • hur man rengör tänderna med Herbst hängslen
 • hur man bevarar tandemaljen inom vinindustrin
 • när ska du ta bort visdomständer ?
 • hur har renare och vitare tänder och andedräkt
 • tandvård faner förfaranden
 • tandvård kall laserbehandling
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com