vad man ska göra för extrema dålig andedräkt ?

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2015-06-07
Dålig andedräkt, eller dålig andedräkt, är den term som används för att beskriva en obehaglig doft som kommer från munhålan. Dålig andedräkt kan ha många möjliga orsaker , men det är oftast beror på den mindre medicinska sjukdomar som tandköttsproblem , karies eller infektioner i sinus hålrum och halsen . För att tillfälligt minska konsekvenserna av dålig andedräkt , det finns ett antal nya lösningar du kan prova hemma . Om dessa behandlingar inte fungerar , kanske du vill söka professionell medicinsk rådgivning, eftersom svår dålig andedräkt kan vara ett tecken på ett allvarligt medicinskt tillstånd , som diabetes .

Hygien

Den genomsnittliga mun är hem för mer än 600 typer av bakterier , de allra flesta som är lyckligt frodas på tungan och längs taket och sidorna av din mun . Alla vet Du bör borsta tänderna minst två gånger om dagen , och du bör borsta tungan också . Om du har dålig andedräkt, när du har avslutat din ordinarie borstningsprogram , blanda 1 tsk . bakpulver med 1 tsk . väteperoxid . Med en annan tandborste , tillämpa detta klistra in tungan och insidan av din mun , försiktigt skrubba sidorna av dina kinder , dina smaklökar och både över-och undersidan av tungan . Spotta eventuellt överskott från munnen och skrapa kvarvarande uppehålla från ytan av tungan med hjälp av bit tandtråd eller sidan av en sked . För att förhindra en ohälsosam , illaluktande biofilm bildas inuti munnen , utföra denna behandling två gånger om dagen .

Habits

När en tandborste är inte lätt tillgänglig , det finns andra saker du kan göra för att motverka dålig andedräkt . Till exempel , tugga på en bit sockerfritt tuggummi ökar produktionen av saliv i munnen . Saliv renar munnen hela dagen . Det innehåller också matsmältningsenzymer som arbetar med att förstöra bakterier . Din mat val under dagen kan också påverka din andedräkt . Lök, vitlök och kaffe är alla kända bidragsgivare till dålig andedräkt eftersom de innehåller ämnen som lätt tas upp av blodet , överförs till andningsorganen och utandad i det fria . När du kan , välja färska frukter och grönsaker till mellanmål på och gör en medveten ansträngning för att undvika proteinrik mat och kryddstark mat .

Hem Rättsmedel

Före uppfinningen av andetag myntverk och munvatten , folk som används för att bromsa mun lukt genom att tugga på fänkålsfrön eller kanelstänger . Om du är i en nypa och bara råkar vara ute för att äta , ta lite persilja kocken placeras på din tallrik och äta den . Oljan i persilja tar bort dålig lukt och håller din andedräkt fräsch i timmar .

Previous:nothing Next:sonic tandborste problem

Relaterade artiklar


 • hur man får vita tänder och ett ljusare leende
 • om komplikationer efter tandimplantat
 • vad är en tandkrona uppbyggd ?
 • Vad innebär det att ha svullet tandkött ?
 • hur man vitare tänder
 • tandvård faner förfaranden
 • Fakta om tandblekning
 • hur du sparar en utslagen tand
 • Hur berätta om en rotfyllning behöver göras om
 • tandvård tandtråd teknik
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com