vad man ska göra för vikande tandkött ?

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2015-06-17
Vikande tandkött är ett resultat av en förlust av vävnad , så småningom leder till rötterna på dina tänder blir exponerade . Det kan leda till mer allvarliga problem såsom tandlossning och försämringen av benstrukturen . Det finns behandlingar för denna sjukdom, men den bästa behandlingen kan förebygga

Orsaker till vikande tandkött

Att veta orsakerna till vikande tandkött kan hjälpa dig att förhindra dem från att bli värre . Orsaken kan också spela en roll vid fastställandet av den behandling som ges .

Den vanligaste orsaken till vikande tandkött är tandköttsproblem , till följd av dålig munhygien . Om du inte borstar tänderna regelbundet , bygger plack upp runt både tänder och under tandköttet. Bakterier sedan fäster i tandköttet , vilket får dem att avta .

På baksidan , borsta tänderna och tandköttet för ofta eller för hårt kan förstöra emaljen , vilket kan göra att bära iväg . Eftersom din emalj är tänderna försvar , uppmanar plack och bakterier i , vilket resulterar i vikande tandkött .

ocklusion, ett tillstånd där tänderna växer samman onormalt , är ännu en orsak till vikande tandkött . Detta orsakar trauma på dina tänder och tandkött , vilket resulterar i tandköttet som så småningom dra sig bort från tänderna .

Symtom

Nyckeln till att förebygga sjukdomar i tandköttet eller stoppa den från att bli värre är att veta vad symptomen är . När du känner igen dessa tecken kan du sedan söker behandling från din tandläkare.

De vanligaste symtomen på vikande tandkött inkluderar tandlossning , mellanrum mellan tandköttet och tänderna , kronisk dålig andedräkt , blödande tandkött vid tandborstning , och tandköttet är rött , svullen och öm .

Skaffa ett prov

Innan din tandläkare kan bestämma rätt behandling för din vikande tandkött , kommer han att behöva genomföra en fullständig parodontal undersökning. Under denna examen kommer du att få röntgenbilder för att kontrollera om förlust av benmassa och genomgå en sond kontrollera fickor .

fickorna är mellanrummen mellan tänderna och tandköttet och är klassade i antal , ju högre siffra desto allvarligare ditt tillstånd . När svårighetsgraden har fastställts , kan en behandlingsplan utformas .

Behandling Alternativ

Förbättra din munhygien kan hjälpa till att förebygga , och med vända, din vikande tandkött . Börja med att använda tandtråd minst en gång om dagen för att ta bort eventuella matrester som när kvar efter tandborstning är en grogrund för de bakterier som orsakar ditt tandkött lägga sig. Du måste också borsta åtminstone två gånger om dagen , även borsta efter måltider och mellanmål är ännu mer perfekt .

Nästa steg för dem vars fall av vikande tandkött är att behandla orsaken till problemet . Om du har borstar för hårt , prova att ändra det sätt du borstar . Stället för att flytta axeln , ska du bara flytta din handled i en cirkulär rörelse . Gör detta mjukt med en mjuk borste tandborste .

Om du har friska tänder kan tandläkaren välja en metod som innebär att borra hål i tänderna , sedan fylla dessa hål med ett material som hindrar din tandkött från vikande mer .

I svåra fall kan tuggummi ympning vara nödvändig . Denna metod kräver din tandläkare att ta bort vävnad från ett område i munnen , i allmänhet gommen , och placera den över det drabbade området .

överväga detta

vikande tandkött kan leda till en mängd problem om De behandlas inte . Det kan resultera i förlust av ben , felaktig passform av tandproteser och hälsofrågor . Om du lider av någon av ovannämnda symptom , boka tid hos din tandläkare omedelbart .

Previous:nothing Next:dike och klövsjuka

Relaterade artiklar


 • parodontit bota
 • novacaine biverkningar
 • om kvicksilver fyllningar på barn
 • hur man pressa ut all tandkräm
 • hur man förbereder för en visdomstand borttagning och hur man inte få panik i förväg
 • hur man handskas med dentala ångest / fobi
 • hur är tänder extraheras ?
 • Hur sova med en hjälm
 • korrekt teknik för tandborstning
 • vad är en tand abscess ?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com