vilka verktyg behöver tandläkare använder för att rengöra tänderna ?

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2015-06-04
Professionell tandrengöring är det bästa sättet att förhindra eller förlänga tandköttssjukdomar och andra sjukdomstillstånd i samband med tandkött och tänder . Tandläkare har de verktyg de behöver för att ta bort plack och tandsten på tänderna som en normal tandborste kan inte . Vi rekommenderar att vuxna med friska tänder besök deras tandläkare minst en gång om året eller på sin höjd vartannat år för en professionell rengöring av tänder . Tandläkare kan rekommendera utnämningar oftare beroende på individen. Tandläkare kommer att låta patienter veta hur ofta vara i för en professionell rengöring .

ultraljudsinstrument

Ett ultraljud instrumentet är en av de första verktyg som används av tandläkare under tänderna reningsprocessen. Denna speciella instrument används med vatten samtidigt som man skapar högfrekventa vibrationer som hjälper till att lossa plack och tandsten .

Fine Handverktyg

När tandsten och plack har lossnat , är små handverktyg används sedan för att skrapa tandsten bort av tänder , vilket bidrar till att jämna ut ytan på tänderna så att de sedan kan poleras . Fin handverktyg inkluderar mun speglar , som hjälper tandläkaren se princip var som helst i munnen . Olika skrapor i olika storlekar och vinklar används också för att nå olika tänder och områden i munnen för att befria tänder av plack och tandsten .

Electric Tooth Polermaskin

Efter plack och tandsten har skrapas bort , tandläkaren kommer att använda en elektrisk tand polermaskin . Den Polermaskinen doppas i en grynig pasta som sedan masseras in i tänderna , vilket gör dem mer smidig och polerad . Att hålla tänderna smidigt bidrar till att förhindra plack fastnar på dem i mellan professionella tand rengöringar .

Fluorid

Den sista verktyg som används av tandläkare under rengöring av tänder är fluor . Fluor är inte nödvändigtvis används vid varje rengöring besök , men när det är, kommer det alltid att vara den sista processen . Under en fluorbehandling , är ett smaksatt gel ställs på flexibla brickor som sedan placeras i munnen över tänderna . Fluor hjälper till att stärka emaljen på tänderna och finns i en mängd olika smaker som patienten kan välja mellan , däribland jordgubb , tuggummi och Pina Colada .

Saliv Utkastare

salivsugar är helt ofarliga verktyg som används för att kontrollera fukt i hela tänder reningsprocess med hjälp av en liten mängd sug att rensa munnen på överskott av saliv , blod och andra överskott dentala material .

Previous:nothing Next:typer av protes lim

Relaterade artiklar


 • Vad är faner ?
 • hur man undviker hålrum naturligt
 • odontologisk radiologi assistent krav
 • endodontist förfaranden
 • hur man gör hängslen gå fortare
 • vad är djuprengöring för tänderna ?
 • hur du tar bort svåra fläckar tänder och har ett vackert vitt leende
 • hur man förebygger aftös sår
 • hur du skyddar dina tänder från de skadliga effekterna av surt godis
 • vad finns behandlingar för ont i tandköttet ?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com