vitaminer för friskt tandkött

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2015-06-27
Ohälsosam tandkött står för flera fall av tandlossning än karies . Underhålla friskt tandkött är avgörande för att avvärja korrosiva verkan tandlossning , i samband med vikande tandkött , förlust av benmassa och eventuell förlust av tänder . När plack orsakas av bakterier i munnen inte rengörs bort , hårdnar det till tandsten . Tandsten på tandköttskanten kan orsaka svampig , ömma och inflammerat tandkött ( eller gingivit) , i början av tandlossning . Brist på munhygien och dålig kost kan sätta dig högre risk för sjukdomar i tandköttet . . Vissa vitaminer kan främja munhälsan

Vitamin A

A-vitamin är viktigt för att bygga starka ben och tänder . Vitamin A-rika livsmedel innehålla nötkött , ägg , lever , lax , räkor och ost . Kroppen också omvandlar betakaroten ( ett näringsämne som finns i ljust pigmenterade frukt och grönsaker) till vitamin A. Orangefärgade grönsaker som morötter , sötpotatis , pumpa eller frukter orange och mörkgröna bladgrönsaker ( tror spenat , mangold ) är full av beta-karoten .

C-vitamin

C-vitamin vårdar friskt tandkött . En studie i Journal of Parodontologi rapporterade att människor som konsumerade mindre än det rekommenderade intaget via anslaget på minst 60 milligram C-vitamin dagligen har en och en halv gånger högre risk att utveckla parodontit . Varför ? C-vitamin är viktigt i bildandet av bindväv , skelett och tänder. Dessutom är dess antioxiderande egenskaper hjälper till att neutralisera vävnad-destruktiva fria radikaler , förhindrar vävnadsskada .

Njut rika naturliga källor till vitamin C : alla typer av citrusfrukter , äpplen , jordgubbar , kiwi , papaya , mango , meloner , paprika , broccoli , collards , lök , rädisor och vattenkrasse .

Vitamin D

Kroppen tillverkar D-vitamin med hjälp av solljus . Vitamin D är nödvändigt för ett korrekt utnyttjande av kalcium (ett annat viktigt näringsämne för benhälsa ) av kroppen . Tillsammans arbetar de för att gynna skelett och tänder. Enligt American Academy of Parodontologi , vitamin D och kalcium brister kan leda till förlust av benmassa och ökad inflammation . Som nämnts är inflammation i tandköttet erkända symptom på parodontit . Härav följer att vitamin D och kalcium är viktigt för att bibehålla munhälsan .

För att få adekvat vitamin D , bör du få minst 10 till 15 minuter av solsken minst 2 gånger i veckan . Om du bor i ett område med begränsad exponering för solljus , leta efter mat berikade med vitamin D som mjölk , ägg , sardiner , tonfisk och ansjovis .

Vitamin E

E-vitamin är fettlösligt och rik på antioxidanter . Det är inte bara bra för huden , Consumer Labs noterade också vitamin E som en av de mest populära ingredienser för behandling av oral problem . Det används ofta som en topikal applicering på inflammerad eller blödande tandkött . Ett enkelt sätt att få det är att bryta en kapsel med vitamin E och gnugga den på drabbade området för att främja snabbare läkning och återhämtning i tandköttet .

Previous:nothing Next:probiotika och tandlossning

Relaterade artiklar


 • tandvärk behandling
 • hur man effektivt behandla Cankerskav
 • Hur man vet om du är tandgnissling i sömnen
 • vad man ska göra för tandvärk
 • eteriska oljor som är säkra att använda i hemmagjord tandkräm
 • Sonicare förväg tandborste felsökning
 • hur man förebygger karies
 • hur man kan bota dålig andedräkt
 • hur man hittar en tandläkare som arbetar på en glidande skala
 • hur man förebygger dålig breath_ del 2
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com