vitaminer för tandköttsproblem

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2015-06-04
En attraktiv , friskt leende kräver regelbunden tandvård och parodontal vård . Tandköttsproblem , även känd som tandlossning , parodontit , eller pyorrhea , orsakas av bakterier som lurar i färglös film på tänderna som kallas plack och som orsakar inflammation i tandköttet . Det tidigaste stadiet kallas gingivit som , om det inte behandlas , kan leda till måttlig och svår tandlossning , förlust av tänder , och ett antal allvarliga sjukdomar

Näringsvärde Hjälp

Gum sjukdom gör att tandköttet avta från tänderna , försvagar benstomme och så småningom leder till förlust av tänder eller behovet av tandköttet operation . Tandköttsproblem är hänförlig till en mängd olika orsaker, bl. a. felaktig skötsel , ärftlighet , ålder , rökning , övervikt, stress , diabetes och näringsbrist . Regelbunden professionell behandling av en parodontolog , och konsekvent vård i hemmet , är nödvändiga för att stoppa utvecklingen av tandköttsproblem . Dessutom , rätt kost och en balanserad kost , med näringstillskott vid behov kan hjälpa till att stärka immunförsvaret och minska muntliga inflammation .

C-vitamin

Sailors länge sedan åt lime och andra citrusfrukter för att förhindra skörbjugg , en sjukdom som orsakas av en brist på vitamin C. Även idag , kan en brist på vitamin C vara ett av de villkor som bidrar till gingivit och slutligen till tandlossning . C-vitamin är delvis ansvarig för att producera kollagen i huden , inklusive tandköttet . Det amerikanska Jordbruksverkets Recommended Dietary Förmån av C-vitamin är 60 milligram per dag , men doser upp till 200 mg kan vara fördelaktigt. har

Coenzym Q10

coenzym Q10 ( Q10 ) funnit nytta vid behandling av ett antal hälsoproblem , inklusive oral hälsa. Studier utförda i Japan och på det amerikanska flygvapnet Medical Center visade att patienter som tar 75 mg Q10 dagligen minskat djupet i " fickor " eller mellanslag i mellan deras tandkött och tänder . Ett djup på 4 mm eller mer anses måttlig parodontit . Coenzym Q10 tros öka kroppens immunförsvar och därmed bekämpa de bakterier som utlöser tandköttsproblem . Q10 finns naturligt i detta livsmedel som nötkött , sardiner , spenat och vegetabilisk olja och finns även i kosttillskott .

Antioxidanter

vitamin A och E är antioxidanter som skyddar mot sjukdomar i tandköttet . Vitamin A ( retinal och betakaroten ) är viktigt att forma ben och tänder . Förutom intag av vitamin E , kan människor med irriterat tandkött vara bra att öppna en kapsel E-vitamin olja och gnugga den på inflammerat tandkött flera gånger i veckan .

Minerals

kalcium och magnesium är kosten mineraler som är viktiga för ben hälsa . Kalcium kan bidra till att förhindra benförlust som är resultatet av tandlossning och så småningom leder till tandlossning . Kalcium är lätt tillgänglig i mejeriprodukter , fiskkonserver med ben och gröna bladgrönsaker , och magnesium finns i nötter , men om tillräckligt många av dessa mineraler är inte en del av din kost , lägga ett tillägg . USDA : s rekommenderade dagliga intaget av kalcium är 1000 mg per dag . För magnesium , det är 420 mg .

Små mängder av selen bidra till att stimulera antikroppar till att bekämpa infektioner . Selen bör tas tillsammans med vitamin A och E. Zink är viktigt för ett friskt immunsystem . Leta efter en multivitamin som innehåller dessa kost mineraler samt det rekommenderade dagliga intaget av viktiga vitaminer.

Previous:nothing Next:vilka verktyg behöver tandläkare använder för att rengöra tänderna ?

Relaterade artiklar


 • tandutvecklingen i spädbarn
 • hur mycket kostar det att borsta tänderna ?
 • Hur hängslen lossna ?
 • Kostnaden för ett guld tandkrona
 • hur är en rotfyllning gjort ?
 • hur man vet hur mycket tandställning kommer att kosta
 • vitlök botemedel mot tandvärk
 • hur man gör ett akut tandvård fyllning ersättning
 • information om olika typer av tandköttsproblem
 • hur man ska äta för att bleka tänderna
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com