allvarlig tandvärk avhjälpa

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2015-07-07
Enligt Mayo Clinic är karies nr 1 orsaken till tandvärk i både barn och vuxna . Tandröta uppstår när plack bildas på tänderna . Plack innehåller bakterier som producerar syror som äter borta på tandemaljen , vilket leder till en hålighet . Obehandlad karies lämna roten av exponerade tanden , vilket kan orsaka intensiv smärta . Du kan vidta åtgärder för att tillfälligt lindra symtomen av en allvarlig tandvärk medan du väntar för att se en tandläkare

Benzocaine

Mayo Clinic visar att placera bensokain på det drabbade området för att temporärt ta bort smärta . Du kan köpa krämer och geler som innehåller bensokain i tandkräm gången i din lokala affär eller apotek , inklusive Orajel och Orabase . Skölj och torka det drabbade området med hushållspapper och sedan tillämpa en prick av bensokain gel eller kräm direkt till området med en bomullspinne eller fingret . Låt krämen sitta ostört i cirka en minut , låt det smälta i munnen . Upprepa vid behov , ungefär en gång var fjärde timme .

Salt Water

swishing tandvärk området med salt vatten är en populär hem rättsmedel som kan hjälpa bedöva området och hålla rent , eftersom salt är en naturlig antiseptisk . Även svischar med saltvatten kan tillfälligt sting i det drabbade området, kommer den snabbt bedöva området efteråt och arbeta för att förhindra infektion. Lägg 2 msk. salt i ett glas vatten . Sus vattnet i munnen i ca 10 sekunder , spotta sedan ut det och ta en munsbit . Swish varje munsbit för cirka 10 sekunder tills det salta vattnet är borta . Upprepa vid behov för att lindra smärtan .

Ingefära

Använda ingefära på en tandvärk är ett vanligt använt hem botemedel mot smärtan , även om det inte kommer att desinficera tanden . Du kan köpa en bit ingefära i affären . Skär av en bit av ingefära från de större root och ta bort den yttre skal av roten , vilket innebär att endast den fuktiga ingefära . Sätt skiva ingefära direkt på det drabbade området och bita ner . Håll bita i minst två minuter , ta sedan bort ingefäran . Upprepa vid behov för att lindra smärtan .

Ibuprofen och paracetamol

ibuprophen och paracetamol är over-the-counter smärtstillande medel som kan lindra smärtan av tandvärk tillfälligt, men kommer inte att desinfektera eller läka tanden . Om du upplever smärta eller dunkande runt det drabbade området , kan du använda ibuprophen eller paracetamol i samband med någon av ovanstående åtgärder . Ta två paracetamol eller ibuprophen tabletter var fjärde timme , eller enligt anvisningar på flaskan .

professionella insatser

Enligt Mayo Clinic , ska du se en tandläkare omedelbart så fort några tecken på infektion uppstår . Tecken på infektion är rodnad runt tandköttet område där sönderfallet uppstår , smärta när du biter ned och en dålig smak i munnen. Om du upplever några av dessa symtom , se en tandläkare omedelbart .

Previous:nothing Next:handen över munnen motion

Relaterade artiklar


 • hur man hittar en billig tandläkare
 • Varför är vattkoppor ?
 • utdragning av tand biverkningar
 • benförlust i tandlossning
 • hur att bleka tänderna hemma
 • hjälp för avancerad tandköttsproblem
 • hur du kan maximera dina borsta tänderna
 • Vilka är farorna med tandblekning ?
 • hem rättsmedel för en abscessed tand
 • hur man använder peridex
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com