den genomsnittliga kostnaden för djuprengöring tänder

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2015-07-06
Djuprengöring är faktiskt kallas scaling och root hyvling och görs för att behandla de tidiga stadierna av tandköttsproblem , som infektioner i tandköttet och benen som håller tänderna på plats . Om du inte har försäkring eller om försäkringsbolaget inte täcker den här proceduren måste du betala avgiften ur fickan . Innan överens om ett pris med din tandläkare , bör du först se till att du har debiterats ett rättvist pris , speciellt om du är på en budget

Diagnos

Under ett rutinmässigt checkup , tandläkare ibland använda en parodontal sond för att kontrollera djupet i varje utrymme --- eller fickan --- mellan tandköttet och tänderna . De mäter i millimeter och allt tre millimeter eller mindre vad som anses hälsosamt . Om du däremot mäta fyra eller fem millimeter i flera av dessa fickor kommer din tandläkare föreslår en djup rengöring.

djuprengöring

Under en trappa och rot hyvling , en tandläkare eller parodontolog använda antingen ett instrument som kallas scaler eller ultraljudsrengöringsanordning att ta bort alla Tarter och plack under tandköttet. Den grova fläckar sedan hyvlade --- eller jämnas ut . Denna reningsprocess är att förebygga allvarliga tandköttsproblem . Om du däremot låter dig din tandköttsinflammation att gå obehandlad och framsteg till en svårare steg , det ben som håller tänderna på plats kommer att skadas . Dina tänder kommer då antingen faller ut , eller du måste ha dem bort .

Kvadranter

Din mun är uppdelad i fyra kvadranter : höger maxillary kvadrant , vänster maxillary kvadranten , höger mandibular kvadrant och vänster underkäke kvadrant . Du kan behöva en , två , tre eller alla kvadranter rengöras skalas och hyvlas . Lokalbedövning ges vanligtvis eftersom förfarandet kan vara smärtsamma. Lyckligtvis är kostnaden för djuprengöring per kvadrant , så att du bara betalar för vad du behöver göras .

Kostnad

De genomsnittliga kostnaderna för djuprengöring är mellan $ 100-till-$ 400 per kvadrant . Detta innebär att om du får alla fyra områden skalas och hyvlas , kan det kosta dig så lite som $ 400 eller så mycket som $ 1600. Ungefär hur mycket du betalar beror på var du bor . Om du bor i ett område där levnadskostnaderna är högre , till exempel New York eller Chicago , sedan räkna med att betala mycket mer än någon som bor där levnadskostnaderna är lägre som Arkansas eller Indiana .

Prissättning

Ring runt till olika tandläkare och periodontists . Administrativ assistent eller fakturering agent som svarar i telefon ska ge dig ett entydigt svar på hur mycket de tar betalt per kvadrant . Ring minst tre till fem olika kontor för att bestämma det genomsnittliga priset i ditt område .

Previous:nothing Next:lösa tänder behandling

Relaterade artiklar


 • opalescensen tandblekning instruktioner
 • hur man kan bli av en kräfta öm
 • det bästa sättet att rengöra en tandborste
 • göra kall bakterier lever på tandborstar ?
 • underbett ingrepp
 • odontologisk radiologi assistent krav
 • tecken på aggressiv parodontit
 • hur man gör en naturlig tandblekning pulver
 • inte tand limning fungerar om dina tänder är inte helt vita ?
 • hur man behandlar en tandvärk ... hem åtgärda
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com