den genomsnittliga kostnaden för parodontal kirurgi

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2015-07-05
Parodontal kirurgi är en kostsam procedur som är ett resultat av att ha tandlossning . förebygga tandlossning är viktigt för att undvika dålig munhygien , och många komplikationer i framtiden

Fakta

Parodontit är en sjukdom som påverkar den stödjande vävnaden i munnen . Enligt American Dental Association finns det två huvudsakliga stadier av tandlossning . Dessa skeden inbegriper gingivit , desto mindre allvarliga stadium , och parodontit .

Symtom

Även om det finns många tecken och symptom i samband med tandlossning är det möjligt att inte inse att du har sjukdomen . Enligt Ada. org följande är symtom på tandlossning : tandkött som blöder lätt , tandkött som är förstorad , öm och röd , den drar sig undan av gummi ur tänder , konstant dålig andedräkt eller dålig smak i munnen ; lösa permanenta tänder , en förändring i biter, eller en förändring i montering av partiella proteser .

typer av operationer

Det finns tre huvudsakliga sätt att behandla tandlossning , enligt Yourdentistryguide. com . Dessa inkluderar vävnadsregenerering , som ympar ben för ben återväxt , ficka eliminering kirurgi , vilket minskar klyftan mellan tänderna och tandköttet . och laserbehandling , som används för att minska fickformat

Kostnad

Periopeak. com uppskattningar kostnaden för en parodontal kirurgi per kvadrant som allt från $ 1. 500 till $ 2. 200 i genomsnitt . Detta nummer dock inte ta alla de faktorer i beaktande. Periopeak. com konstaterar att kostnaderna kan förändras beroende på den specifika fallet, tandläkare utföra operationen , få extraktioner , oavsett ben ympkvistar behövs , hur mycket material som används och ersätta förlorade tänder . Yourdentistryguide. com beräknar att kostnaderna för tandköttsproblem behandling från $ 500 till $ 10. 000. Yourdentistryguide. com också listor teknik som används , placering av tandläkare , försäkringar och behandling som krävs som andra faktorer som påverkar kostnaden för ingreppet.

Förebyggande

Förebyggande av tandlossning är direkt korrelerad till en livsstil . ADA listar många riskfaktorer som bör undvikas för att förhindra utvecklingen av tandlossning . Dessa riskfaktorer är rökning eller tugga tobak , vissa typer av mediciner , felaktig fyllning , graviditet och användning av p-piller. Andra risker inkluderar diabetes , illasittande broar och tänder som inte är raka . Det enklaste sättet att förebygga tandlossning är att öva god munhygien med tandborstning och tandtråd regelbundet . Det är också viktigt att besöka en tandläkare eller tandhygienist regelbundet , och bibehålla en hälsosam diet.

Previous:nothing Next:rökning och parodontala sjukdomar

Relaterade artiklar


 • Hur får man en perfekt leende med Invisalign hängslen
 • den genomsnittliga kostnaden för porslinsfasader
 • vad man ska göra för extrema dålig andedräkt ?
 • hur du väljer den bästa tandkrämen
 • vad är en Waterpik ?
 • hur man får vitare tänder snabbt
 • ortodonti steg innan hängslen
 • Hur ansöker man hemma tänder blekning gel för bästa resultat
 • tandköttsproblem steg
 • hur man får friska tänder och tandkött
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com