förfaranden för hängslen

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2015-07-12
Om sneda tänder gör ditt leende mindre än perfekt , kanske du vill räta ut tänderna med hängslen . Hängslen korrekt avvikelser som mellanrum mellan tänderna , överbett och sneda tänder genom ett lätt , konstant kraft över tiden för att flytta tänderna och deras rötter i rätt position . Det tar tid, dock, eftersom för mycket press för tidigt kan skada tänderna . Tanken på att gå igenom med månader eller år av Utlandsstudier kan vara överväldigande , men att förstå hur hängslen arbete kan göra processen enklare .

Samråd

På din samrådet kommer ortodontist undersöka dina tänder för att se om du är en kandidat för hängslen . Preliminära tester inkluderar röntgen och intryck , eller kastar , i tänderna. Ortodontist studerar dessa tester för att fastställa bästa handlingsplan för din behandling . Detta är också tid att diskutera olika typer av hängslen med ortodontist . Behandlingen kan pågå under sex månader till tre år , eftersom tänderna flyttar , med kraft , cirka 1 mm per månad .

Process

Flera dagar innan hängslen kommer att tillämpas , distanser kommer att placeras mellan dina kindtänder för att göra plats för metal-band som kommer att placeras på de bakersta tänderna . När det är dags att få din hängslen , kommer distanser tas bort . Ortodontist kommer etch tänder och ett bindemedel kommer att tillämpas för att stärka sambandet mellan tänder och kompositmaterial som håller hängslen och tänder tillsammans . Ortodontist kommer att tillämpa komposit på varje tand , och sedan små fyrkantiga bitar av metall som kallas konsoler kommer att knytas till tänderna . Metal band kommer att placeras på den första kindtänderna . Ortodontist kommer sedan att använda ett speciellt ljus för att härda komposit . Han kommer att avsluta förfarandet genom att glida en välvd ledaren genom parentes innan du placerar små gummiband eller ligaturer på konsolerna .

borttagning

Ta bort din tandställning kommer att ta betydligt kortare tid än det gjorde för att fästa dem till dina tänder . Den ligaturer och båge tråd tas bort . Då ortodontist kommer att använda särskild tång för att klämma eller separat fästena från tänderna . Det kan cement eller sammansatta kvar på tänderna , så ortodontist kommer att skrapa bort det , sedan polera dina tänder att säkerställa att de är släta .

Hållare

När dina hängslen tas bort , måste du bära en hållare för att hålla dem på plats . En hållare är en skräddarsydd mun pjäs som kommer att behålla tänderna : s nya sträckning . Ortodontist kommer att ge dig hållaren strax efter hängslen tas bort och kommer att instruera dig hur länge du ska bära den . Om hållaren inte är slitna , kan tänder flytta tillbaka till sina ursprungliga snedställning .

Previous:nothing Next:hur proteser är gjorda

Relaterade artiklar


 • tandvård kall laserbehandling
 • effekterna av rökning på munnen
 • hur man läka tandköttsproblem med yoghurt
 • botemedel för tandköttsproblem
 • hur man hittar en billig tandläkare
 • hur man räta barns tänder med nya Invisalign tonåring tydliga hängslen
 • hur man förebygger dålig andedräkt
 • om bruxism
 • historia elektronisk tandborste
 • hur man vitare tänder , förebygga karies , undvika sjukdomar i tandköttet, och förbättra tandhälsa
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com