handen över munnen motion

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2015-07-07
Handen över munnen träning ( HOME ) är en konditionering metod som används av tandläkare för att kontrollera ett barn (typiskt mer än 3 år gamla ) som inte kommer att samarbeta samtidigt som de genomgick en tand förfarande . HOME metoden används som en sista utväg och , enligt en ny studie i tidskriften Pediatric Dentistry , har fallit i onåd under de senaste två decennierna

Historia

Ursprunget till HOME metoden kan spåras tillbaka till 1929 då Dr Evangeline Jordanien skrev : "Om ett normalt barn inte kommer att lyssna , men fortsätter att gråta och kämpa . . . hålla en vikt servett över barnets mun . . . och försiktigt men bestämt hålla munnen stängd. " Man trodde att skriker ökade kravet på hysteri , men om munnen hölls stängd barnet snart börjar anledning . Hon trodde HOME metod bör användas på så kallade normala , friska barn över 3 år . Dr Jordanien betonade också att HOME metoden bör inte användas rutinmässigt , utan som en metod för sista utväg .

HEM vunnit ryktbarhet igen på 1970-talet , då flera studier har genomförts om metoden . Sedan dess har populariteten av HOME minskat i varje årtionde . Enligt en Institutionen för odontologi studie utförd på 2001 minskade användningen av HOME metod med 50 procent mellan 1989 och 1999.

alternativa lösningar

Det har skett betydande förändringar i barntandvård sedan HEM metod utformades i 1929 . Framsteg inom tandvård och smärtlindring medicinering har gjort resor till tandläkaren mycket mindre rädda för barn . Dessutom finns det många kliniker vars enda uppgift är att tillgodose barns specifika behov . Kontrollera med American Dental Association (ADA ) för en lista över Pediatric Tandläkare i ditt område .

Helst en tandläkare skulle vilja ta upp barnets ångest innan nivån av hysteri är nådd . Detta kan göras genom att skapa en miljö som är mer tröstande till barnet . Det är inte ovanligt idag att se ljusa färger under en tandläkarens , eller för att se tv över en tandläkare skämtteckningar stol spelar . Dessa strategier ofta används för att göra barnet mer på användarvänlighet.

Om barnet fortfarande lider av ångest , det finns andra alternativ tillgängliga som anses mer förmånliga än de HOME metoden . Lustgas är en blandning av två gaser , syre och lustgas , som tas upp av kroppen och har en lugnande effekt . Kloralhydratlösning sedering är en oral sedering som också används för att hjälpa barnet att bli mer avslappnad under tandingrepp .

Prata med din tandläkare för att se vilken metod som är bäst för ditt barn .

Previous:nothing Next:tobak & tandlossning

Relaterade artiklar


 • hur man gör hängslen gå fortare
 • Orsaker och botemedel för dålig andedräkt
 • hur man kan bli av en tandvärk snabb
 • natt mun vakter jämförelser
 • hur man väljer en elektrisk tandborste
 • alternativ till amalgam tandfyllningar
 • hur man rengör munnen med tandställning
 • hur man hittar en bra tandläkare
 • biverkningar av visdomständer avlägsnande
 • problem med tandimplantat
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com