holistisk behandling för sjukdomar i tandköttet

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2015-07-03
Holistiska behandlingar behandla kroppen som en helhet snarare än att försöka behandla just det drabbade området. Holistiska behandlingar för sjukdomar i tandköttet ser till att förebygga och behandla sjukdom ur ett hela kroppen perspektiv snarare än att titta bara på tandköttet .
Tandköttssjukdomar , även kallad parodontit , orsakas vanligtvis av bakterier på och under tandköttskanten. Vanliga symptom på tandlossning är: svullna eller blödande tandkött , dålig andedräkt , vikande tandköttskanten , flytta eller rörelse i tänder , lösa tänder och förlust av tänder .

Detection

Enligt Holistic Dental nätverket "Vi anställer en tidig upptäckt teknik som kallas Modulated Microbilogical Periodontal Therapy , även känd som KEYES THERAPY . utvecklad av Dr Paul Keyes medan han var på The National Institutes of Health , detta . . . icke- kirurgisk metod förutsätter en bedömning av de bakterier risken att en person har som finns i deras mun . The . . . Analysen innebär att ta ett litet urval av de bakteriella plack från under en persons tandköttskanten och placera den under ett faskontrastmikroskop . "

Genom att bedöma mängden och typen av bakterier , en holistisk behandling Planen är skapad för att ta itu med den personens specifika frågor.

Fördelar

Fördelarna med holistiska behandlingar tandköttssjukdomar kontra traditionell tandbehandlingar är att hela kroppen hälsa och kondition är tittat på när man utformar en behandling eller förebyggande plan .
Genom att titta på bidragande faktorer såsom kost och oral hygien ett mycket grundläggande plan kan skapas . När räknar in ytterligare faktorer som sjukdomshistoria, kronologisk sjukdomar och bakterier nivåer i tandköttet , en mer omfattande plan kan göras . Detta kan också minska risken för en behandling för att förvärra en co-existerande hälsoproblem .

Överväganden

En tandläkare bör fortfarande vara delaktiga i behandlingen av sjukdomar i tandköttet , oavsett om de är de förskrivande det holistiska behandlingar eller om de bara är en del av behandlingsplan . Den kompetens och kunskap som tandläkare och periodontists erbjuda är ovärderlig vid behandling av sjukdomar i tandköttet , särskilt om det är en avancerad form .

Behandlingar

Det finns flera olika behandlingar som rutinmässigt används som en del av en holistisk behandlingsplan .
En mycket sura diet , som tenderar att vara hög i protein , kan bidra till sura saliv . Saliv kan testas med lackmuspapper. En poäng lägre än 6,9 anses surt . Kapning av socker från kosten är också högt rekommenderade.
Drick vatten ofta , eftersom det hjälper återfuktar och återfuktar munnen och tandköttet . Bakterier växer bra i torra områden , så det här hjälper till att hålla antalet bakterier ner .
Använd vatten plocka , eller muntliga bevattningssystem , för att rengöra under tandköttskanten. Detta gör sig av med fler bakterier än både tandborstning eller tandtråd ensam .
Använd örter och homeopatiska medel för att lugna irritationer och sår i munnen . En blandning av lika delar vatten och väteperoxid hjälper till att läka irritationer och bli av med bakterier .

Varning

Alltid konsultera en tandläkare eller läkare eller sjuksköterska vid behandling av sjukdomar i tandköttet . All information i denna artikel är endast som referens och ska inte ersätta professionella medicinska rekommendationer.

Previous:nothing Next:vad som orsakar ditt tandkött att vara öm ?

Relaterade artiklar


 • fakta vitare om tandkräm
 • svullet tandkött hos barn
 • farorna med fyllningar kvicksilver tand
 • hur man behandlar en tandköttsinfektion
 • hur har fina vita tänder
 • om Periodontala sjukdom
 • hur man behandlar tand värk och hitta tandvärk lättnad
 • vad är orsakerna till diastema ?
 • parodontit behandlingsalternativ
 • hur fungerar protesen lim ?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com