hur proteser är gjorda

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2015-07-12

Första gången

Innan proteser , måste en patient besöka tandläkaren för att bedöma behovet av proteser och avgöra om han behöver ytterligare arbete på munnen först . Vissa individer kommer att genomgå oral kirurgi i detta skede om benstrukturen kräver förändring att framgångsrikt stödja proteser . Tandläkare undanröja kvarvarande problematiska tänderna i detta skede om det behövs .

Intryck och mögel

Sedan tar en tandläkare intryck i tandköttet och benstomme insidan av patientens mun . Tandläkare göra gipsformar från visningarna . Dessa formar är grunden för att bygga proteser på . Då tandläkare avgör vilken storlek och form att göra tänderna för proteser baserat på munnen dimensioner , ansikts vinklar och estetiska preferenser . Tandläkaren konstaterar att patientens önskemål genom att justera ett vax fälg med modell tänder tills de hittar en lämplig storlek och längd för tänderna .

Construction

Proteser brukade vara konstruerat av material som trä och ben , men tandläkare nu göra proteser från framkant material och kompositer som ständigt uppdateras och förbättras . Polymetylmetakrylat är det vanligaste protesen material . Ytterligare metall eller plast anslutningar ankare partiella proteser på plats . Alla topp proteser kommer inte bara framsidan av tandköttet utan även omfatta baksidan åsen av benet på taket i munnen . Detta ger proteser bättre stabilitet

Montering

Tandläkare göra tänderna del av tandproteser först sedan passa in dem i ett mjukt , tillfällig mögel , där patienten försöker på för rätt passform . När rätt passform är inställd , passar tandläkaren tänderna i det permanenta proteser . Ändringar kan göras av den färdiga proteser om passformen inte är helt rätt . Men tandläkaren sätter en anpassningsperiod för patienten att vänja sig vid känslan av proteser i munnen och när man tuggar innan man går vidare med ytterligare ändringar .

Previous:nothing Next:information om pediatriska tandläkare

Relaterade artiklar


 • tandvård faner faq
 • orsakerna till dålig andedräkt
 • hur bleka och ljusare dina tänder
 • hur du gör dina tänder blekmedel
 • Hur ansöker man hemma tänder blekning gel för bästa resultat
 • Hur uppstår en tandvärk ?
 • periodontis tandköttsproblem
 • hur man håller tuggummi färska
 • Vilka effekter koks har på tänderna ?
 • hur man kan förebygga och läka sjukdomar i tandköttet med Neem
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com