information om pediatriska tandläkare

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2015-07-12
Stora tandvård vanor börja i tidig ålder . En bra pediatriska tandläkare kan vara en stor hjälp i att se till att ditt barn har riktig dental mognad , undervisning bra rengöring vanor och underlätta rör ett barn kan ha om att gå till tandläkaren. Med håligheter är ett av de främsta barndom problem är det viktigt att ha en pediatrisk tandläkare som förstår vad gör barnen vill utveckla god tandhygien

Välja tandläkare

Även om du kan frestas att ta ditt barn till din personliga tandläkare som även kan göra anspråk på att arbeta med barn , kanske du vill hitta en som är specialiserad i pediatrik . Inte bara kommer ditt barn att vara mer bekväm i den pediatriska miljön, men ett pediatriskt tandläkare kommer att vara mer i avstämda med smärre avvikelser i utvecklingen av ditt barns käke , tandframbrott och förlust .
Prata med din tandläkare för att se om de har någon som de rekommenderar . Fråga andra föräldrar om vem de rekommenderar . Om du vet andra föräldrar med barn något äldre än din, så kommer du att kunna fråga föräldrarna liksom barnen vad de anser om sin tandläkare . Om barnen tycker om att gå , är detta alltid en stor skylt . Du kan också begära en lista över tandläkare leverantörer från ditt försäkringsbolag eller din barnläkare .
När du har en lista , tar sig tid att ringa tandläkaren och besöka hans kontor . Du vill ha en barnvänlig plats som inte känns som tandläkaren körs ett scenario transportband med barnen .

När ska man börja tandvård besök

Varje tand kräver ordentlig rengöring vård . För barn som har neonatal tänder , kanske du vill tala med en pediatrisk tandläkare om deras avlägsnande . Medan de två första åren av tandhälsa följs upp av din barnläkare och inte kräver ofta officiell tandvård , om karies utvecklar du kommer att behöva se en tandläkare snart . Om du inte har varit på en pediatrisk tandläkare av ditt barns första födelsedag kommer din barnläkare rekommenderar troligt att du gör det .

Vad man kan förvänta

Om du har en yngre barn och går till tandläkaren med dem , du kommer att vilja se till att tandläkaren är bekväm att hantera temperament spädbarn eller småbarn . De bör vara engagerande och en mästare på distraktion . Samtidigt bör de vara en pedagog , som visar barnet maskiner och verktyg. Dessa första interaktioner kommer att hjälpa ett barn att ta till sig ett liv i friska tandvård av rädsla för det .
Som förälder du vill att pediatriska tandläkaren att visa dig rätt teknik för rengöring och borstning tänder. Visar hur man arbetar med dina egna barn är lika viktigt som att visa ditt barn vad de ska göra . Om tandvård behövs , t. ex. en fyllning , vill du ha en tandläkare att vara snabb och effektiv när det är möjligt för bekvämligheten av ditt barn .

Dental Milstolpar

En pediatrisk tandläkare hjälper dig att veta om ditt barn är mötet tandvård milstolpar bara som en barnläkare gör . De flesta barn börjar barnsjukdomar i åldern sex månader till två år . Din tandläkare kommer att använda tand- tätningsmedel och fluorbehandling bidra till att stärka tänderna och förebygga nedbrytning. De flesta barn kommer att förlora sin bebis tänder genom 6 års ålder och borde ha alla sina vuxna tänder efter ålder 12 . Din pediatriska tandläkare ska kunna berätta om ditt barn behöver tandreglering efter ålder 7 .

tandhygienistprogrammet för barn

Hygien börjar med den första tanden utbrott , oavsett barnets ålder . Tänderna bör rengöras och borstas med varmt vatten . Använd inte fluortandkräm förrän minst sex månader eller som din pediatriska tandläkare . Tandtråd och munnen tvätta bör börja med 6 års ålder som en del av god hygien . Var noga med att borsta barnets tänder när de har tagit medicin för att förhindra emalj svaghet från syran i medicin . Arbeta med din barn tandläkare för att hjälpa till att etablera dessa goda hygieniska vanor .

Previous:nothing Next:hur man rengör partiella proteser

Relaterade artiklar


 • vad är Invisalign ?
 • hur du tar bort en tand
 • hur man läka munsår snabbt
 • vad är en rotfyllning krona ?
 • låg profil nattvakter
 • hur man anföra klagomål mot en ortodontist
 • hemlagad tandblekning recept
 • tandborstning metod
 • visdomständer torr socket symtom
 • hur du kan få Nite vit i facket
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com