klart alternativ till hängslen

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2015-07-02
" Det klart alternativ till Hängslen " är parollen om Invisalign , en relativt ny tänderna-uträtning teknik som kan i vissa fall användas istället för hängslen . Det infördes 1999 och har sedan dess varit ett populärt alternativ för människor som inte vill att utseendet och känslan av hängslen medan uträtning tänderna

Så fungerar det

Invisalign läkare ta formar eller visningar av dina tänder på ditt första besök, och dessa visningar används för att mata in data om munnen i ett datorprogram . Programmet gör en 3- D bild av dina tänder och bidrar till att skapa en behandlingsplan för dig . Eftersom det är alla anpassade monteras på munnen , det Invisalign magasinen passar perfekt . Med hjälp av data från programmet , läkare göra en serie Skenorna som kommer att flytta tänderna , lite i taget , på plats . Du kan se vad dina tänder kommer att se ut i slutet av behandlingen .
Skenorna är tillverkade av genomskinlig plast som är mindre än 1 mm tjock, så ingen kommer att märka att du bär Invisalign . Kanterna är jämna, och det finns inga sladdar eller inblandade konsoler , så tycker de flesta patienterna Invisalign vara mycket mer bekväm än bär hängslen .

Kandidater

För rätt patienter är Invisalign lika effektivt som hängslen på uträtning tänder . Invisalign kan hjälpa många människor rätt trångt tänder , luckor i tänder , överbett , under biter och biter kors , men det ibland inte kan hjälpa människor med mycket svåra eller komplicerade fall. Det enda sättet att veta om Invisalign är rätt för dig är att boka en tid med en Invisalign utbildad tandläkare eller ortodontist . Vid samrådet kommer läkaren titta på dina tänder och prata med dig om din situation och dina förväntningar . De kommer att kunna berätta för er i slutet av samrådet om huruvida du är en kandidat .

Behandling

Invisalign patienter vanligen behöver 20 till 30 Skenorna , vilka patienter som bär på två veckor vardera . Detta innebär att Invisalign behandling oftast tar 10 till 15 månader . Din läkare kommer att ge två eller tre uppsättningar av Skenorna på er utnämning , och du kommer tillbaka för kontroller regelbundet . Kontroller är vanligtvis mycket snabbt , och på din utnämning får du din närmaste två eller tre Skenorna .
Du bär din Skenorna hela tiden , utom att äta , dricka och borste. Med Skenorna ut för dessa uppgifter hjälper till att hålla dem rena och hindrar dem från att bli missfärgade . Eftersom uträtning tänderna kan göra din mun öm , kan det vara frestande att ta Skenorna ut för att ge munnen en paus , men ju mer du lämnar din Skenorna i , desto effektivare är behandlingen .

Previous:nothing Next:orsaker till gom smärta

Relaterade artiklar


 • hur man gör hemmagjord Tandfasader bilder
 • hur man kan stoppa tandgnissling på natten
 • tuggummi hos barn
 • hur man kan stoppa en trasig tand från att skära tungan
 • hur mycket kostar det att få dina tänder vit ?
 • vad är orsakerna till parodontit sjukdom ?
 • hur man rengör en sonic tandborste
 • tandborste tekniker
 • hur man kan stoppa blödning gumes
 • hur att förstå om tandblekning tuggummin arbete
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com