lösa tänder rättsmedel

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2015-07-16
Som med alla saker , tänder förändras över tiden. De blir mindre vitt , kan glida isär eller kan kännas som om de är lösa i sina hålor . Även om det är normalt för små barn att ha lösa tänder , hos vuxna denna situation inte är typisk och är i allmänhet ett tecken på ett allvarligt problem. De främsta orsakerna till tandlossning hos vuxna är tuggummi sjukdom, skada eller skada i käken eller en kronisk sjukdom. När orsaken har fastställts finns det ett antal steg du kan vidta för att behandla problemet

Bedömning

Innan du börjar behandlingen , inspektera dina tänder visuellt . Om du har drabbats av en nyligen skada i käken , är du förmodligen väl medveten om orsaken till din lösa tänder . Om inte , titta in munnen med en liten ficklampa . Förutom lösa tänder kan du också ha smärtsamt, inflammerad, eller blödande tandkött . Du kanske kan se områden där tandköttet har dragit bort från tänderna , exponera rötterna eller lämnar stora fickor som är idealiska för bakterietillväxt. Dessutom , när du biter eller nedåt eller trycker mot dina tänder du kanske kan se tjock vätska som framkommit under tandköttskanten eller så kanske du har en konstant dålig smak i munnen . Om så är fallet är tandköttssjukdomar förmodligen orsaken till ditt lösa tänder . Om ingen av dessa situationer gäller dig , rådfråga en läkare.

Behandling

En av de viktigaste målen för egenvård för lösa tänder och tandköttsproblem är att försöka döda den underliggande bakterier som tenderar att vara roten till problemet , och ger dig tillfällig lindring tills du kan se en tandläkare . Huskurer som kan tillämpas i mun och tandkött inkluderar te gjort av lakrits , hagtorn frukt eller blåbär rot . Bara omfattar 1 msk . av örter med 1 c. med kokande vatten. Låt blandningen stå i 15 minuter , sedan stam den resulterande brygga genom ett kaffefilter för att avlägsna fasta ämnen . Lägg 1 /4 kopp av den varma lösningen i munnen och vips i 30 sekunder . Spit och upprepa tills växtbaserade brygden är helt borta .

Kryddor

Du kan också placera en nypa några populära hushåll kryddor mellan kinden och tandköttet . När örter har lätt fuktad , försiktigt sprida dem över tandköttet med spetsen på ett finger . Låt kryddorna på plats i 10 minuter och sedan skölja munnen med varmt vatten. Välj mellan marken kanel , malda kryddnejlikor , alun , gurkmeja eller svartpeppar . Dessa har alla antibakteriella egenskaper.

Previous:nothing Next:tandblekning tekniker

Relaterade artiklar


 • icke kirurgisk behandling av tandlossning
 • icke- invasiv tandköttsproblem behandling
 • tecken på aggressiv parodontit
 • tuggummi sjukdomar orsakade av tobak
 • hur man eliminerar dålig andedräkt bakterier
 • Så för att lindra svullet tandkött
 • hur kan lysa och bleka dina leende för under $ 1
 • barntandvård förfaranden
 • naturlig inställning till tandvård för barn
 • läkemedel som används för att behandla tandlossning
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com