lumineers vs faner porslin

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2015-07-11
Om du tror att du är för gammal för tandställning , men inte gammal nog för proteser , kan faner vara en medelväg som du letar efter. Faner är tunn tand-liknande beläggningar som är placerade över ytan på din färgade flisas eller sneda tänder . De är specialanpassade i en nyans som bäst matchar din omgivning tänder . Lumineers liknar faner i att de även täcker dina tänder . Men i slaget vid Lumineers kontra porslinsfasader , kan vissa viktiga skillnader uppmuntra dig att välja en över den andra .

Reversability

När porslinsfasader sätts på, är några av dina tändernas emalj bort att prima ytan för fanér . Detta är en oåterkallelig process . När emaljen är borta , det är borta för alltid. Lumineers kräver inte samma typ av slipning . Enligt Lumineers webbplatsen kan du få dem bort senare.

Hur länge kommer de sista ?

Det finns inget absolut rätt svar på denna fråga eftersom det är väldigt mycket beroende på hur du behandlar dina tänder . Om man borstar och tandtråd efter måltider , begränsa din godis och se din tandläkare två gånger om året , kommer du att få bättre tandhälsa än om du bara borsta på morgonen . Med det sagt , enligt Lumineers hemsida , kan de senaste 20 år . Plus att de kommer med en garanti så att om något händer , de är utbytt utan extra kostnad . Porslinsfasader kan pågå 10 till 15 år , och med god omvårdnad eventuellt längre .

Smärta

Eftersom en del av emaljen på tänderna kan vara slitna , är en lokalbedövning som normalt ges före porslinsfasader sätts på . Detta kommer med första pinne av smärta . Men eftersom tandläkaren inte måste ta bort lika mycket emalj med Lumineers , får ett skott inte krävas . Hursomhelst , ska smärta vara minimalt med antingen process .

Täckning

Tandfasader kan användas för att täcka tänder som är flisas och missfärgad . De kan också stänga små luckor mellan tänderna . Lumineers fungerar bäst på tänder som är ganska rak och har lite missfärgningar . Lumineers är tunnare än porslinsfasader , så att de kan visa befintliga missfärgningar mer .

Kostnad

Det finns inget fast pris schema för antingen porslinsfasader eller Lumineers . Kostnaden är beroende av hur mycket arbete du behöver göras och tandläkaren används . Det finns emellertid vissa ungefärlig siffror . Lumineers kan kosta $ 700 till $ 1. 100 per tand . Porslinsfasader sträcker sig från $ 620 till $ 1. 100 en tand .

Previous:nothing Next:vad man förväntar sig av nya proteser

Relaterade artiklar


 • vad man ska göra för en dålig tandvärk
 • Hur gör tandläkare proteser ?
 • Hur fungerar en tandläkare en rotfyllning ?
 • steg för tuggummi avlägsnande vid borttagning visdomständer
 • kryddor som botar dålig andedräkt
 • hur att bleka tänderna med hemgjorda produkter
 • hur fick dålig andedräkt på bara några dagar
 • typer av tandköttssjukdomar
 • hur man förbereder för en visdomstand borttagning och hur man inte få panik i förväg
 • kostnaden för en rotfyllning
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com