olika hängslen för tänderna

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2015-07-28
Hängslen i dagens värld finns i en mängd olika idéer , färger och material . Att hitta den perfekta leende kan vara mycket enklare och ser mycket mindre smärtsamt. Hängslen kan vara klar , flyttbara eller ens placeras bakom tänderna . Beroende på din budget, det är ett hängslen stil för dig

Rensa Sapphire Inspirera Hängslen

Inspire varumärke hängslen innehålla monokristall safir och är mycket hållbara . De har samma koncept som metall hängslen i att det finns ett stag cementeras på varje tand , är den enda skillnaden att dessa är vita , så om dina tänder är relativt vitt , kommer de flesta människor inte att kunna se konsolerna . Inspire hängslen ser ut som om du har en hållare i munnen från metal baren som kommer att köra längs framsidan av tänderna . Dessa är precis lika bra som traditionella hängslen , men kan behöva stanna på tänderna ett par månader än traditionella .

Invisalign

Invisalign fungerar lite långsammare än hängslen , men för de flesta är ofta det bästa valet eftersom inte bara är det klart, men även avtagbar . Invisalign ser ut som en mun vakt som har utformats särskilt för den personen . Under processen att räta tänderna kommer nyare mun bitar formas tills du får det leendet du är nöjd med . Regelbundna månatliga checkups fortfarande behövs. Det enda undergång med Invisalign är om du har vissa allvarliga problem med munnen , kan denna behandling inte för dig . Consulting med din ortodontist kommer att låta dig veta om detta är rätt behandling eller inte .

lingvist hängslen

Lingual hängslen är lite annorlunda från andra typer av hängslen eftersom dessa är placerade bakom tänderna . Lingual parentes är specifikt utformade för varje tand , och tandläkaren måste ha haft ytterligare utbildning för att erbjuda denna tjänst. Lingvist hängslen är vanligare bland vuxna , eftersom de vill att fördelarna med hängslen men utan utseendet av standard hängslen . Eftersom denna typ av stag tar mer tid i inte bara lägga dem på , men varje kolla upp , är priset på dessa hängslen kommer att bli betydligt mer .

Metal Hängslen

Metal hängslen är den vanligaste typen av ortos används i ortodonti eftersom de är snabbare och enklare att installera än de flesta . Metal hängslen har funnits ganska länge , men dagens metall hängslen är mycket mindre än tidigare . Dessa är mest populära bland unga tonåringar , och ortodontister kan placera färgade gummiband runt den metall som ger din mun en ny , mer färgstarka utseende . Dessa är oftast den billigaste formen av hängslen .

kostnader

Kostnaderna för hängslen kommer att variera genom att inte bara vilken typ av arbete du gjort , utan också vilken del av landet du befinner dig i. Traditionell eller metall hängslen i genomsnitt kostar $ 5. 400 upp till 7. 600 $ . Om keramiska hängslen är vad du vill kan du titta på ytterligare $ 500 och om Lingual hängslen är dina alternativ , kan dessa vara en extra $ 2. 000 till $ 5. 000 . Invisalign kan vara lite billigare på ungefär $ 3. 500 men i genomsnitt för landet är det $ 5. 000 .

Previous:nothing Next:gör det själv porslin tänder

Relaterade artiklar


 • vad är orsakerna till tandvärk ?
 • hur man kan bli av en tandvärk snabbt
 • inte Invisalign arbete för sneda tänder ?
 • hur du ändrar ditt leende på ett snabbt och billigare sätt
 • vad du behöver veta om tand whiteners
 • hur man sköter om en tandutdragning
 • om naturliga naturläkemedel för hål i tänderna
 • braun eltandborste felsökning
 • stadier av Periodontala sjukdom
 • hur man rengör under en tandbro
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com