parodontala sjukdomar hos barn

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2015-07-06
Parodontit ( tandlossning ) påverkar tandköttet . Dessa sjukdomar kan utvecklas till skada djupare bindväv och käkbenet om de lämnas obehandlade .
De flesta fall av tandköttsproblem orsakas av otillräckliga munhygien , men hos barn tandlossning kan vara sekundära till en annan systemisk sjukdom . Det finns flera förhållanden som kan leda till barndomen parodontit , och de behöver inte nödvändigtvis andra märkbara symptom i ett tidigt skede

tandlossning

Parodontit drabbar inledningsvis endast tandköttet . Tandköttet kan se röd och svullen , förutom blödning vid tandborstning eller tandtråd . När sjukdomen har funnits ett tag , börjar det att påverka djupare bindväv och så småningom käkbenet .
När den har kommit längre än i tandköttet , kan det leda till tänderna skiftande och lossna . Tänderna faller så småningom ut om sjukdomen går obehandlad .
tandkött kan eller inte vara smärtsamt i början till mitten etapper. På grund av detta kan tandköttssjukdomar passera obemärkta tills mer allvarliga symptom uppstår.

Diabetes

Barn med diabetes är mer benägna att ha tandköttsproblem än sina icke-diabetiker kamrater , enligt en rapport publicerad i Diabetes Care .
"Vår forskning visar att program för att förebygga och behandla parodontit bör betraktas som en standard på vården av unga patienter med diabetes ", säger Ira B. Lamster , DDS , MMSC . , den ansvarige prövaren för studien . Det finansierades av National Institute of Dental och kraniofaciala forskning .
barn med diabetes hade mer plack och inflammation än andra barn. Plack och bakterier orsaka inflammation och skador på tandköttet .

autoimmun sjukdom

Gum sjukdomen hos barn kan vara sekundära till en autoimmun sjukdom. Reumatoid artrit och lupus är två autoimmuna sjukdomar som ökar risken för sjukdomar i tandköttet.
med autoimmuna sjukdomar , orsakar kroppens immunsystem en inflammatorisk reaktion när de försöker läka vävnad . Att inflammation gör vävnaden mer mottagliga för infektioner och skador .
Enligt National Institutes of Health , personer med reumatoid artrit är fyra gånger högre risk att också ha parodontit .
Barn med autoimmuna sjukdomar troligen uppvisar andra symtom innan tandlossning , men eftersom de är på en ökad risk att utveckla sjukdomen bör du vara uppmärksam på tidiga tecken och symptom .

Undernäring

Enligt en rapport som publicerades i American Journal of Clinical Nutrition , undernäring bland barn ökat sin risk för parodontala sjukdomar på två sätt . Ett otillräckligt näring kroppen har mindre möjligheter att bekämpa sjukdomar och infektioner såsom tandköttsproblem . Stresshormoner , bland annat kortisol , är högre i undernärda barn , och högre nivåer av dessa hormoner undertrycka kroppens anti-inflammatorisk reaktion.
Barn som är undernärda har också färre antikroppar och proteiner i saliven , som normalt skulle uppväga de skadliga bakterier som orsakar tandköttsproblem .

Överväganden

Om ett barns munhygien är bra och han har regelbunden tandvård besök men han fortsätter att ha symptom på sjukdomar i tandköttet , bör han testas för andra sjukdomar .
Tandtråd en gång om dagen och tandborstning minst två gånger dagligen är minimikraven för att minska risken för sjukdomar i tandköttet. Barn behöver ofta hjälp ordentligt rengöra sina tänder så att de når alla ytor och mellan tänderna .

Previous:nothing Next:den genomsnittliga kostnaden för djuprengöring tänder

Relaterade artiklar


 • hur man håller tuggummi färska
 • hur lätt svullet tandkött när du har tandställning för tänderna
 • dental felbehandling definition
 • hur man väljer protes implantat
 • hur man rengör tänderna för barn
 • hur lätt känsliga tänder smärta
 • BriteSmile förfaranden
 • Hur lång är återvinning från visdomständer extraktion ?
 • vad är en dental ocklusion ?
 • bra endodontist
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com