parodontit tandköttsproblem

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2015-07-17
Parodontal tandköttssjukdomar drabbar är en allvarlig infektion i tandköttet . Det angriper sulcus , som ligger strax under tandköttskanten . Som parodontal tandköttssjukdomar attacker detta område det leder till en uppdelning av vävnader som stöder tanden . Den sulcus blir en ficka som vävnader uppleva ytterligare skador. Eftersom sjukdomen växer svårare blir fickan djupare

Scener

Enligt American Dental Association , inträffar parodontal tandköttssjukdomar i två steg och dessa är gingivit och parodontit . Den mildare steget är gingivit och detta skede endast påverkar tandköttet och kan vändas . Den mer allvarliga steget är parodontit och nuläget anses destruktiva och kan inte vändas .

Riskfaktorer

Enligt American Dental Association , kan flera riskfaktorer ökar en persons risk att utveckla parodontal tandköttssjukdomar. Vanor som tuggtobak och röka cigaretter kan öka en persons risk . De med sneda tänder eller vissa tandarbeten eller enheter , t. ex. defekta fyllningar eller broar som passar dåligt kan öka en persons risk . De som har diabetes eller är gravid har en ökad risk . Tar vissa läkemedel kan också öka en persons risk att utveckla parodontal tandköttssjukdomar. Dessa läkemedel inkluderar p-piller , kalciumblockerare , steroider , läkemedel mot cancer terapi och vissa läkemedel antiepilepsy .

Varningstecken

Enligt American Dental Association , många människor som har parodontal tandköttssjukdomar kommer att uppleva varningsskyltar , som kommer variera beroende på patienten och sjukdomens svårighetsgrad . Varningsskyltar inkluderar tandkött som blöder lätt , tandkött att dra sig tillbaka från tänder och tandkött som är svullna , röda och ömma . Tandproteser kan märka sina proteser monterar olika . Vissa människor kommer att uppleva en ihållande dålig smak i munnen eller kronisk dålig andedräkt. Vissa människor kan uppleva att deras tänder ihop annorlunda när de biter i något . Vissa människor kommer att märka att deras tänder har lossnat eller lossna .

Behandling

Enligt American Academy of Parodontologi , fjällning och rot planering är de vanligaste behandlingarna för parodontal tandköttssjukdomar. Dessa behandlingar är ofta kombineras och om att ta bort tandsten och plack från rotytor mycket noga från djupa parodontala fickor . Denna behandling ingår även att ta bort bakterietoxiner för att utjämna roten av de drabbade tänderna . Många patienter kommer också att ges antimikrobiella läkemedel för att vända sig direkt till det drabbade området i tandköttet för att förhindra ytterligare skador . De som får dessa behandlingsmetoder kommer nästan alltid för regelbundet underhåll för att förhindra att sjukdomen återkommer . Människor som har förlorat tänder på grund av parodontal tandköttssjukdomar kan välja att ha tandimplantat installeras en gång en parodontolog har fått sjukdomen under kontroll .

Förebyggande

Att förebygga parodontal tandköttssjukdomar är viktigt och enkelt . Enligt American Dental Association , det kräver god tandhygien , en hälsosam kost och regelbundna besök till en tandläkare . God tandhygien består av noggrant borsta tänderna , tandtråd mellan varje tand och använde munvatten minst två gånger om dagen . Det är mycket viktigt att göra detta innan du går till sängs . American Dental Association föreslår också att alla borde se sin tandläkare var sjätte månad för en normal rengöring , examen och röntgenstrålning. Detta kommer att bidra till att hålla tänder och tandkött friska och det kommer också att bidra till att fånga några sjukdomar innan de blir allvarliga .

Previous:nothing Next:TMJ sjukdom och nacksmärta

Relaterade artiklar


 • hur man gör dentala cement
 • hem rättsmedel för rengöring proteser
 • tandgnissling rekommendationer nattvakt
 • ordentlig tandborstning tekniker
 • hur man ska hålla tänderna rena
 • orsakerna till ont i tandköttet
 • Hur är tandkronor gjort ?
 • hur man planterar calamansi
 • hur man använder Nite vit AVS 22
 • praktisk munvård för personer med hjärtsjukdom
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com