partiella proteser information

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2015-07-13
Partiella proteser är ersättning för saknade naturliga tänder. Till skillnad från fullständig proteser , har de återstående naturliga tänder inte tas bort för att infoga partiella proteser . Du kan få en fast eller avtagbar partiella proteser . Dessutom kan partiella proteser fyllas i för dig i ungefär fyra veckor , jämfört med månader för helproteser

ständiga

Fasta partiella proteser är även kallade tandimplantat . Kirurgi krävs för dessa partiella proteser . Tandläkare infoga en metall post i käkbenet . Efter sex till 12 veckor , är implantat och ben smält , eller läkt , och en distans är knuten till implantatet . Distansen är ett litet inlägg som kommer att hålla ersätta tanden eller tänderna . Tandläkare göra ett intryck eller modell av tänderna . Detta för att säkerställa att de installera rätt typ och utformning av implantat för munnen . Din tandläkare kommer att göra en krona , eller ersättning tand , från denna modell . Tandläkare plats att ersätta tanden på distansen .

fördelar har tandimplantat

Tandimplantat är permanenta och är utformade för att likna dina naturliga tänder. Du behöver inte oroa dig för avtagbara proteser halka . Eftersom dentala implantat är smält i benet , finns det inget sätt att implantatet kommer att falla ur eller halka . Tandimplantat kräver inte klister pulver eller krämer för att hålla dem på plats . Enligt webmd. com finns det en 98-procent framgång för dentala implantat patienter .

Avtagbar

Avtagbara partiella proteser är för människor som bara saknas en eller ett par tänder . Dessa partiella proteser är gjorda av plast tänder och rosa plast som liknar tandköttet , alla anbringas på en metall ram . På varje ände är metallspännen som fäster på naturliga tänder.

Precision partiella proteser är en variant av flyttbara partiella proteser som hålls på plats av interna knäppen .

Fördelar med flyttbara Partials

Du kan enkelt ta avtagbara partiella proteser ur din mun , om det behövs , så du kan tugga med lätthet . Med precision partiella proteser , inga knäppen visa så de ser mer naturliga . Dessutom kan precision partiella proteser trycket jämnt ( den naturliga tänder ) när du tuggar . Om du förlorar en annan tand inom samma område , kan tandläkare lägga till en annan tand till din befintliga uppsättning avtagbara partiella proteser .

Överväganden

Avtagbar deltonerna inte är lika estetisk som dentala implantat , eftersom metallspännen kan ses . Precision partiella proteser är mindre synliga än avtagbara partiella , men de är svåra att justera . Tandimplantat kan vara ett bättre alternativ för vissa människor, men det kan finnas svullnad och smärta efter operation , så du måste äta mjuk mat .

Previous:nothing Next:kost & tandlossning





Relaterade artiklar


 • professionell tandrengöring
 • historia löständer
 • hur man kan stoppa en tandvärk naturligt
 • Hur man vet om du är en bra kandidat för porslinsfasader
 • hur tandtråd varje dag
 • den genomsnittliga kostnaden för dentala implantat
 • hur du kan maximera dina borsta tänderna
 • kronisk tandlossning
 • bästa sättet att bleka tänderna med hängslen
 • hur man ska behandla tandköttsproblem naturligt




  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com