tandimplantat infektion

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2015-07-09
Ett tandimplantat är en konstgjord rot som din tandläkare kan placera in ditt käkben för att fästa en tand eller bro . Tandimplantat ser ut och känns som vanliga tänder . I de flesta fall dentala implantat är en idealisk lösning till tandlossning , men ibland finns det komplikationer såsom infektioner

ut och kännas som riktiga tänder

Tandimplantat kan lösa en mängd problem . Tanden som går på toppen av titanimplantat oftast är gjord av porslin och ser ut och känns som en riktig tand . Implantat har inga av de problem som proteser har . När den görs rätt , att de inte vicka eller kommer ut ur munnen . Du behöver inte att röra runt med protes pastor . Du kommer att känna någon smärta eller obehag när du tuggar .

Behandla alla infektioner före operation

För att vara en kandidat för tandimplantat måste du ha friskt tandkött och en hälsosam käkben . Det är bäst om du inte är rökare , eftersom rökning skadar tandköttet och orsakar nedbrytning av tänder och käkben .

Om du har en böld eller en infekterad tand som måste dras innan implantatet kan placeras , se till att din tandläkare ger dig antibiotika och väntar flera månader innan man lägger implantatet i. Om han inte gör det , är det mycket möjligt att bakterier från infekterade tanden kommer att skjutas i benet och kan orsaka en allvarlig infektion ben .

Dental ingreppet

Vanligtvis tandimplantat görs i två förfaranden eller operationer . Den första operationen förbereder käkbenet och det andra är att placera inlägget titanimplantat i käkbenet .

bentransplantat

Under de första operationen din tandläkare kan ha för att bygga upp käkbenet . När du förlorar en tand , kan du ha förlorat en hel del käkben och som måste byggas upp innan ett implantat kan sättas inDetta förfarande kallas ben ympning . Efter bentransplantat , kommer du att vänta ca tre till 12 månader innan du har implantat placeras i att se till att käkbenet har läkt . Under denna tid kommer du att vara utrustade med en tillfällig bro eller tandprotes .

Implant

Innan du har din andra operation , när de sätter implantat i bör din tandläkare ge dig antibiotika . Detta kommer förhoppningsvis att skydda sig mot alla infektioner . Din tandläkare kommer att borra hål där titanimplantat tjänster kommer att föras ner i käkbenet . Implantatet är som en skruv , och efter cirka tre månader tandläkaren kommer att skruva en porslin tand på den.

behandla infektioner Allvarligt

Under den tre månader långa väntetiden , medan implantatet stannar i käkbenet , din tandläkare kommer att titta på infektion . Rött, svullet, tandkött runt implantatet platsen kan innebära en infektion och du bör se din tandläkare omedelbart . Det finns alltid en bakomliggande orsak till tandimplantat infektion . Den vanligaste orsaken är tandimplantat inte passar . Om lossnar titan inlägg i käkbenet , kan sedan bakterier komma ner under tandköttet och orsaka en infektion . Din tandläkare måste byta ut implantatet inlägget och behandla dig med rätt antibiotika . Enligt Dr Chalmers i Phoenix , Arizona , " utan att behandla orsaken till infektion är att använda enbart antibiotika ofta skadliga , eftersom det föder bakterier som är resistenta mot antibiotika som används . Källan till smittan behöver elimineras . " Den andra orsaken till ett tandimplantat är när bakterier in i käkbenet under operationen. Om du tar antibiotika för infektion bör försvinna , om den inte , se din tandläkare omedelbart .

Previous:nothing Next:fördelar och nackdelar med hängslen

Relaterade artiklar


 • BriteSmile förfaranden
 • information om barntandvård
 • Hur polydent arbete?
 • Hur är hängslen ut på ?
 • hur till återvinna från visdomständerna bort
 • hur man gör tänderna vitare
 • den genomsnittliga kostnaden för porslinsfasader
 • hur man får information om ayurvedisk tandvård
 • hur man förebygger karies hos ditt barn
 • typer av tandställning
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com