tandimplantat information

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2015-07-16
Tandimplantat är konstgjorda tänder för att ersätta tänder som du förlorat . Tandimplantat är vanligen att föredra framför broar och partiella proteser . De är dock anses kosmetisk tandvård och kan inte omfattas av tandvårdsförsäkringen . Rådfråga din operatör innan proceduren

Fördelar

Den främsta fördelen med tandimplantat är att de är permanenta . De är också mer varaktig än proteser och broar . Implantat kan användas för att ersättas en förlorad tand , eller de kan användas för att stödja en bro för att ersätta flera tänder . I vissa fall kan de användas tillsammans med tandprotes i syfte att ge mer stöd . Tandimplantat ser ut och känns som dina naturliga tänder .

Förfarande

Ett litet hål borras i din käkbenet på platsen för implantatet genom en muntlig kirurg . En titanskruv placeras i hålet som rot av implantatet . Ett skyddshölje placeras på denna skruv för att den ska läka . Implantatet rot måste säkring med ben av din käke för att bli framgångsrik . Denna process kallas osseointegration. Det kan ta från tre till sex månader för osseointegration att vara komplett . Skyddslocket tas sedan bort , och en distans bifogas . Tandläkaren fäster en tillfällig krona till distansen , och tandköttet ges tid att läka och växa runt tillfällig krona . Efter denna sista läkningsprocessen , ersätter tandläkaren den tillfälliga kronan med ett permanent sådant.

framgång /misslyckande

Enligt Konsumentverket Guide till Tandvård , dentala implantat är mycket framgångsrika. Studier visar en femårig framgång i 95 procent av implantat i underkäken , och 90 procent för dem i överkäken . Osseointegration är svårare i överkäken eftersom det är mindre tät . Den vanligaste orsaken till ett implantat för att misslyckas är att implantatet roten inte osseointegrate . Dessutom kan implantat bli infekterade , de kan gå sönder och den permanenta kronan kan lossna . Rökning ökar risken för ett misslyckande.

Kostnad

tandimplantat är betydligt dyrare . Med tanke på att din tandvårdsförsäkringen får inte täcka dem, kan du möta en Big Bill . Enligt konsumentskyddslagen Guide till Tandvård , kan ett implantat kostar mellan $ 1,000 och $ 5. 000 , beroende på din plats och muntliga kirurg . För implantat rekonstruktion av hela din mun , räkna med att betala mellan $ 25. 000 och $ 100. 000 .

Överväganden

tandimplantat är en något lång process . Din tandläkare och muntliga kirurg arbetar tillsammans för att samordna processen . Efter avslutad , är uppföljning vård viktig . I vissa fall kan du förväntas se din tandläkare för tandrengöring var tredje månad istället för var sjätte . Enligt American Association of Oral och käkkirurger , nästan vem som helst (utom för ett barn som växer fortfarande ) en kandidat för tandimplantat-även om det redan finns hygienkrav som diabetes eller högt blodtryck .

Previous:nothing Next:käke problem symptom

Relaterade artiklar


 • hur man vitare tänder den sparsamma sätt del 1
 • hur du ökar vithet i tänderna
 • braun tandborste instruktioner
 • hur att bleka tänderna med hemgjorda produkter
 • naturliga sätt att rengöra löständer
 • naturläkemedel för vikande tandkött
 • hur man använder olja tea tree för tandhälsan
 • hur att bleka tänderna hemma
 • Vilka är de behandlingar för tandköttsinfektion ?
 • tandköttsproblem information
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com