test för osteomyelit

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2015-07-10
Osteomyelit är en allvarlig infektion ben , vanligen orsakade av annan yttre vävnad infektion syns på hudens yta . De bakterier som orsakade infektionen externa förflyttar sig genom blodomloppet och infektera benet . Det är viktigt att få diagnostiska test för osteomyelit att fånga infektionen tidigt innan det finns allvarliga skador på vävnad och ben

Vem Kan Få

Vem som helst kan få osteomyelit , men oftast unga människor som är benägna att olyckor få osteomyelit oftast . Hos barn den stora ben i ben och armar är inblandade eftersom brutna ben , skärsår och skrubbsår är vanligast här . Äldre människor får osteomyelit om en sekundär tillstånd som diabetes eller åderförkalkning orsakar dålig cirkulation. Om en infektion uppstår som inte kan läkas , på grund av dålig cirkulation , kan benet i detta område bli infekterade. Du kan få osteomyelit från operation att fixa ett brutet ben . Detta händer när bakterier kommer in i benet under eller efter operationen . Tandkirurgi eller operation för att reparera brutna ben också gör att du riskerar för osteomyelit .

Staph Infektion

osteomyelit orsakas oftast av bakterien Staphylococcus aureus , Staph eller infektion . Andra bakteriella organismer och svampar kan orsaka osteomyelit också.

Symtom

Om du har osteomyelit ni kanske märker att området är hett vid beröring och huden är röd och svullen . Du kommer att ha svår smärta i benet . Du kanske har feber , och känner illamående och slöa . Ett tecken på att ett problem är ett sår eller öppning i huden som inte läker , och pus dränering från den .

Bakteriell Lab Test

Om du har en ovanlig infektion eller en som inte läker , gå till din läkare för en tentamen . Läkaren kommer att inspektera såret och ta ett prov på pus och skicka det till ett lab för att testa för att bakterierna Staphylococcus aureus.

Electronic Imaging

Din läkare kan ta ett blodprov för att se om du har några indikatorer av infektionen . Men det är en bra idé att göra mer än ett blodprov för att diagnostisera osteomyelit . Läkaren kommer i allmänhet bekräfta om det är i benet och inte bara vävnaden som omger den, att göra detta , kommer hon förmodligen göra en röntgenundersökning , datortomografi eller magnetkamera för att bekräfta att benet är infekterad .

Bone Biopsi

Ett annat effektivt test för osteomyelit är ett ben biopsi . Din läkare kommer att ta bort en liten del av ben som skall skickas till ett laboratorium för att bekräfta bakterier . Att veta exakt bakterier i infektion , eller den exakta stam av stafylokockbakterier , gör det möjligt för läkare att förskriva de bästa antibiotika .

Behandlingar

Antibiotika kan oftast bota osteomyelit om det upptäcks tidigt nog . Behandling med antibiotika för osteomyelit är längre än normalt . För att se till att infektionen är ur benet och inte kommer tillbaka , kommer din läkare måste du ta 4 till 8 veckor av antibiotika . Om antibiotika inte fungerar , kan din läkare behöva operera för att ta bort den infekterade delen av benet .

Previous:nothing Next:hur betala för tandimplantat

Relaterade artiklar


 • lösningar för tandvärk
 • hur man anföra klagomål mot en ortodontist
 • hur man läka tandköttsproblem med yoghurt
 • hur naturligt läka tandvärk
 • tidiga stadierna av tandköttsproblem
 • hur man kan stoppa blödningen från en visdomstand extraktion
 • hur du håller din andedräkt fräsch hela dagen
 • hur fungerar protesen lim ?
 • hur man rengör dina egna tänder
 • hur man vitare tänder den naturliga vägen
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com