tips för att bota dålig andedräkt

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2015-07-04
Dålig andedräkt kan bero på dålig tandhygien , nyligen livsmedel som äts eller en indikation på sjukdom . Om du har dålig andedräkt att du inte kan tillskriva livsmedel-och det går inte bort med regelbunden tandborstning-bör du låta din läkare eller tandläkare vet

Orsaker

Ät vitlök , kål eller lök , och du kommer förmodligen att utveckla en tillfällig fall av dålig andedräkt. Cigarettrökning kan också orsaka din andedräkt att lukta illa . Felaktig rengöring av tandproteser , en abscessed tand , muntorrhet , karies, och tandköttssjukdomar låta bakterier att växa i munnen och utveckla en foul lukt . Så gör luftvägsinfektioner i lungorna , halsen eller bihålorna . Dålig andedräkt kan även vara en indikation på allvarliga sjukdomar som diabetes , sura uppstötningar, njursvikt , cancer , eller tarmobstruktion .

Hem Behandling

Borsta tänderna och tungan efter varje måltid , tandtråd dagligen . Använd en tungskrapa på tungan för att rengöra den ordentligt . Har ett reservbatteri tandborste med dig till jobbet eller när du går ut för att äta så att du kan borsta tänderna innan lukt kan utvecklas . Byt ut din tandborste minst var tredje månad . Om du bär tandprotes , ta bort dem och borsta dem under rinnande vatten efter varje måltid . Blötlägg dem i protesen cleanser en gång om dagen för att döda bakterier och minska lukt .

Undvik att använda munvatten som innehåller alkohol eftersom det kan torka munnen och göra saker värre . Tugga på mynta eller färsk persilja att bekämpa dålig andedräkt efter att ha ätit . Använd sockerfri Hard Candy eller sockerfritt tuggummi för att öka saliv och förebygga muntorrhet . Breath myntverk fungerar bara tillfälligt och kan faktiskt hjälpa bakterier att föröka sig . Sluta röka. Rökning torkar ut munnen och lämnar en rest på tänderna och tungan . Drick åtta glas vatten om dagen för att hålla munnen fuktig och att tvätta bort matrester . Drick vatten istället för kaffe eller läsk som koffein kan orsaka dålig andedräkt genom torkning munnen .

Medicinsk behandling

ta antibiotika om de ordinerats av din läkare för att behandla en infektion i luftvägarna eller dental infektion som kan orsaka din dåliga andedräkt . Om muntorrhet är orsaken , kan din läkare ordinera ett läkemedel som ökar salivproduktionen eller ge dig en konstgjord saliv lösning . Din läkare ger dig en fysisk undersökning för att se om det finns en underliggande medicinsk orsak till din dålig andedräkt. Han kan beställa blodtester , en hals kultur och en röntgen för att hjälpa honom att nå en diagnos .

genomgår alla nödvändiga tandvård som behövs för att korrigera ditt tandköttssjukdomar eller tandproblem . Se din tandläkare minst två gånger om året för en grundlig rengöring och detektion av tandlossning .

Previous:nothing Next:Orsaker till en vikande tandköttskanten

Relaterade artiklar


 • den bästa platsen att få proteser
 • Hur Listerine döda bakterier ?
 • hur man gör hemmagjord Tandfasader bilder
 • tips för att lindra tandvärk
 • livsmedel som botar dålig andedräkt
 • hur man handskas med tandkirurgi
 • visdomstand lättnad
 • hur man tar hand om dig själv med en infekterad tand
 • parodontit och dess koppling till systemiska sjukdomar
 • hur har den vitaste , klaraste tänder någonsin
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com