typer av dentala röntgen

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2015-07-10
Tandläkare hittar många problem i patienternas tänder genom att göra praktiska undersökningar . Kan dock förfalla fickor mellan tänderna , ben frågor täthet och andra problem inte synliga för blotta ögat . Lyckligtvis flera typer av dentala röntgen finns som kan användas som diagnosverktyg . Tandläkare och ortodontister använda dessa röntgenstrålar för att diagnostisera ett problem och komma med en lämplig behandlingsplan för vissa problem

Bite-Wing X-Rays

Bite-wing röntgen används för att visa information om övre och undre tänderna i ett visst område i munnen . Enligt Dentistry. com , de är en av de tre mest populära typer av dentala röntgen . De används för att hitta någon röta mellan tänder som kanske inte kan upptäckas i ett visuellt tentamen . De visar också bentätheten förändringar hos patienter med sjukdomar i tandköttet, och de kan användas för att bestämma integritet tandfyllningsmedel och passformen på en krona . Bite-wing röntgen visar tänderna från sina kronor ned till stöd bennivån .

periapikal X-Rays

periapikal röntgenbilder visar detaljer om en hel tand , från kronan ner till området under root . Enligt Dentistry. com , de är en av de tre mest populära typer av dentala röntgen . Periapikal röntgenstrålar kan hjälpa en tandläkare att hitta avvikelser i en tand rot- struktur eller det omgivande benet.

Panoramic X-Rays

Panoramic röntgenstrålar ger en helhetsbild tanke på alla tänder i en patients övre och underkäken . De är en annan av de tre vanligaste typerna av dentala röntgen . Varje tand visas på en röntgen . Panoramic röntgenbilder visar positionen för nya tänder samt de som redan är fullvuxen i. De hjälper en tandläkare hitta påverkat tänder , och de kan också avslöja tumörer i munnen och käken området.

kefalometriska Prognoser

kefalometriska prognoser är en typ av röntgenundersökning som visar en hel sida av patientens huvud . De används ofta av ortodontister för att hjälpa fram en behandlingsplan . De visar förhållandet mellan tänderna i käken och patientens allmänna profil .

digital röntgen

Digital röntgen använder digital bildbehandling för att skicka en bild av patientens tänder till en dator i tandläkarpraktik . Dentistry. com säger att de använder upp till 90 procent mindre strålning än traditionell röntgen , och de behöver inte utvecklas . Tandläkare kan förstora digitala röntgenbilder till mer noggrant undersöka ett misstänkt problem eller förklara något för patienten . De kan också skicka en kopia av röntgen omedelbart om de behöver samråda med en annan yrkes-eller specialist .

Previous:nothing Next:historia löständer

Relaterade artiklar


 • inte tand limning fungerar om dina tänder är inte helt vita ?
 • hur man gör hemmagjord blekningsgel för tand- brickor
 • information om hängslen
 • hur man tar hand om dig själv med en infekterad tand
 • vad som orsakar svullet tandkött ?
 • hur man använder bivax på tandställning
 • hur till komma fri NHS tandvård
 • hur mycket har tandställning kosta?
 • hur man hittar prisvärda tandvård med tandläkarhögskolan
 • tandblekningsmedel & min bro
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com