typer av tandfyllningar

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2015-07-08
Tandfyllningar är nödvändiga när en hålighet är närvarande . Typer av tandfyllningar , metoder och kostnader alla olika beroende på det specifika fallet och tandläkaren har utfört ingreppet

Typer

The American Dental Association namn två typer av tandfyllningar . Den första typen är en amalgamfyllning . Amalgamfyllningar har använts under en längre tid , och enligt Ada. org är gjorda av kvicksilver , silver , tenn, koppar och ibland andra metalliska material. Amalgamfyllningar är silver i färg . Den andra typ av fyllning är blandad eller kåda fyllning . De är gjorda av en kombination av glas eller kvarts filler i en harts och är tand färgade .

Fördelar

Trots att dessa fyllning material används för samma ändamål , finns det några proffs att använda antingen amalgam eller komposit fyllningar . American Dental Association listor många proffs för att använda amalgamfyllningar. Dessa proffs innefattar det faktum att amalgam är den mest utforskade och testade fyllnadsmaterial , och är slitstark, lätt att använda, mycket motståndskraftig mot slitage och billigt. Amalgamfyllningar har även möjlighet att uthärda höga tugga laster , så de är användbara för att fylla molarer , tänderna som får högsta tugga laster . Amalgam är också patientvänlig , vilket resulterar i mycket få allergiska reaktioner . Fördelar med att använda kompositfyllningar , som anges av Ada . org , inkluderar god hållbarhet , motstånd mot frakturer och mindre tandsubstans avlägsnas , kompositfyllningar är också mindre märkbara och kan limmas

Nackdelar

American Dental Association också listor nackdelar med att använda både amalgam och komposit fyllningar. Nackdelar med amalgamfyllningar är kortsiktiga känsligheten efter fyllningen är klar , avlägsnande av mer tandsubstans att placera fyllning , och den onaturliga silver färg som är märkbar när munnen är öppen . En con att använda kompositfyllningar är en längre tid för att fylla placering , på grund av kravet på en helt ren och torr arbetsyta när du placerar fyllningen . Kompositfyllningar kan också fläcken och blivit missfärgade med tiden .

Kostnad

Kostnaden för amalgam och kompositfyllningar är relativt likartad. Ada. org rapporterar att kostnaden är beroende av det använda materialet, storleken på fyllning , och den teknik som används av tandläkare . Andra faktorer är vad tandläkaren avgifter för sina tjänster , och hur mycket täckning från patientens försäkringsbolag .

Förebyggande

Förhindra hålrum uppstår kräver korrekt tandhygien . American Dental Association rekommenderar att borsta tänderna minst två gånger om dagen , tillsammans med tandtråd dagligen . ADA rekommenderar också tandborste ersättare var tre till fyra månader , äta en hälsosam kost och besöka en tandläkare regelbundet .

Previous:nothing Next:fördelarna med partiella proteser

Relaterade artiklar


 • hur du håller din mun frisk och ren
 • hur man gör tänder vitare i bilder
 • hur man undviker hålrum naturligt
 • hur man ändrar ortodontister
 • göra kall bakterier lever på tandborstar ?
 • Graviditet & tandvård
 • hur man eliminerar Cankerskav
 • visdomständer smärtlindring
 • hur man fixar dental fluoros
 • naturliga botemedel för tandvärk
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com