underbett ingrepp

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2015-07-05
En allvarlig underbett på en vuxen kräver ofta operation för att fixa . Underbett kan orsaka många problem för patienten eftersom underkäken kan vara mycket mindre eller tänderna inte uppfyller korrekt . Munnen försöker naturligtvis att få en korrekt och anpassat bett orsakar käkarna att hålla i obekväma ställningar som orsakar smärta och oförmåga att tugga ordentligt . Det gemensamma i käken kan pop eller ens låsa ur läge . I dessa fall är operation det enda alternativet

Kirurgi

Det är sannolikt för en patient med underbett att tas i hängslen för flera månader till ett år innan operation . Detta görs för att anpassa tänderna så mycket som möjligt för att förbereda dem för förflyttning av mandibular käkbenet för att anpassa den övre käken . Verksamheten är nästan helt utförs från insidan munnen för att minimera synliga ärr på huden i ansiktet .
Ett klipp görs genom tandköttet bakom ryggen tänder för att få tillgång till käkbenet. Käkbenet skärs sedan på en vinkel för att skjuta käkbenet framåt . Titanskruvar och plattor placeras sedan att hålla käkbenet i sin nya position . Tandköttet sedan sys ihop med lösa stygn som försvinner efter en vecka eller så .

efter operationen

Detta är en smärtsam operation och du kommer att vara på smärtstillande medel i flera dagar . Bli inte förvånad när du tittar i spegeln och se dina lägre ansikte ser dubbel storlek . Det kommer att ta tid för denna svullnaden att försvinna . Blåmärken på jawline är mycket vanligt. Du kommer att få flera dagar att bara vila och läka . Du kommer att vara på en flytande diet under denna tid . Beroende på hur allvarligt problemet kan din käke kopplas stängas men även om det inte är , kommer du inte att kunna öppna munnen i början. I processen att operationen käken är som vidöppna . Detta förfarande tenderar att förtvina käkmusklerna och du kommer att behöva omskola dessa muskler att öppna och stänga munnen . Förbered dig på att gå ner i vikt och vara hungrig ofta .

läkningsprocessen

Liten resår kommer att användas för att göra några slutliga justeringar av bita medan du är helande . Du kommer att få rehabilitering och sjukgymnastik för att få käken tillbaka till ordinarie skick . Vid första du kommer att använda små elektroder att väcka nervregeneration i underkäken . Detta är en trevlig process med liten eller ingen smärta . Men kommer det att finnas viss smärta i färd med att lära din käke för att öppna normalt igen . Det är möjligt att det kan ta år för nerverna att helt förnya och vissa nervfunktioner kan aldrig återvända. Detta kommer inte påverka den normala driften av din käke .

äta igen

Äta kommer att bli en lärorik erfarenhet när du kan tugga igen . Käken kommer att vara öm och svag . Tugga tar längre tid än vanligt . En tumregel bör du kunna få omkretsen på tre fingrar uppradade vertikalt in i din öppna mun . När du kan göra detta du är mest av det rehabiliterade vägen . Med tid och tålamod kommer du att ha normal drift igen .

talar av erfarenhet

Jag förstår att denna operation kan vara en mycket skrämmande perspektiv som jag själv hade detta förfarande gjort sju år sedan . Men inför de frågor underbett kan producera som du ålder , jag uppmanar er att allvarligt överväga att tolerera små mängder av smärta och obehag en underkäke osteotomi kommer att orsaka er . Alternativet kommer att medföra mer smärta och obehag under en mycket längre period , kanske en livstid att äta , tugga och tala frågor i samband med ett underbett . En mandibular osteotomi kommer inte bara att hjälpa ditt dagliga liv , men det kommer att ha en djupgående effekt på din självkänsla.

Previous:nothing Next:den genomsnittliga kostnaden för parodontal kirurgi

Relaterade artiklar


 • Hur skärpa dental
 • vad som orsakar svullet tandkött ?
 • Hur man köper bästa tandborsten desinfektionsmedel till bästa pris
 • tandkronor faq
 • hur man torkar borsta tänderna
 • hur man kan bli av en tandvärk
 • metaller som används i tandkronor
 • hur man gör ett bättre jobb på att borsta tänderna
 • hur man gör en ortodontisk hållare hemma ( bilder )
 • hur man förebygger aftös sår
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com