vad är processen för permanenta proteser ?

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2015-07-01

Förberedelser

Det finns flera sorter av permanenta proteser som kan användas för att rätta till tandlossning eller förmultning . Vissa typer av permanenta proteser är kronor, broar och tandimplantat . Medan helproteser som hålls på plats med lim , sug och allvar fortfarande används , är de till stor del att ersättas av implantat . Förberedelsearbetet för alla typer av permanenta proteser är likartad. Processen börjar normalt med en visuell undersökning av tänderna av tandläkaren . Omfattningen av tand skador och tillstånd i tandköttet och åsar hjälper tandläkaren att bestämma lämplig typ av protes för den enskilde . En X-ray eller datortomografi utförs ofta på käken .

I vissa fall måste en förberedande operation göras för att förbereda åsarna att stödja vissa typer av implantat .

kronor och broar

I fall där en enstaka tand eller en grupp av intilliggande tänder är skadade , en tandläkare kan rekommendera användning av en krona eller kronor . Kronor används vanligtvis för att skydda tänderna som har skadats på något sätt . De kan vara av metall , keramik , harts eller porslin . Ta emot en krona vanligtvis kräver två resor till tandläkaren kontor . Den första resan innebär ansökan ner tanden som skall ta emot kronan. En Formen är tillverkad och vanligtvis skickas till en off-site anläggning för tillverkning . En tillfällig krona läggs på plats tills den permanenta kronan är klar . På den andra resan , är den permanenta kronan införts med permanent cement .

När en tand eller tänder saknas , en bro kan användas för att ersätta dem . En bro är fäst på tänderna kring den saknade tanden eller tänderna . Detta också normalt tar två besök . Det första besöket används för undersökning och ta formar . Återigen är det protetiska allmänhet tillverkade utanför anläggningen . Det andra besöket används för montering och cementering bron .

implantat

Den vanligaste typen av tandimplantat är en titanlegering skruv som har en krona förses med . Vissa förberedande operation för att förbereda åsar , men ingreppet är relativt enkelt. En mycket liten hål borras in i åsen i käken och sedan utvidgats för att tillgodose titanskruven . Implantatet placeras och fästas med lock . Implantaten och omfattar lämnas på plats för upp till flera månader för att benet foga till implantatet ( en process som kallas osseointegration ) . När benet har fäst sig , kommer en tillfällig krona installeras som en mall för tuggummi tillväxt . När tandläkaren har konstaterat att tandköttet är tillräckligt förberedda , kommer tillfällig krona eller kronor att ersättas med permanenta kronor .

Previous:nothing Next:Vilka är de behandlingar av en nasal Staph infektion ?

Relaterade artiklar


 • visdomstand borttagning
 • hur är dentala verktyg steriliseras ?
 • problem med hängslen
 • hur man kan stoppa tand smärta
 • hur du hanterar ditt barns tandvärk smärta tills du kan få till tandläkaren
 • hur man kan planera för nya tandimplantat
 • Vad kan jag göra för tandvärk ?
 • hur påverkar tuggummi tandhälsan ?
 • Hur man överlever en tandläkare besök
 • Orsaker och botemedel för dålig andedräkt
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com