vad man förväntar sig av nya proteser

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2015-07-11
Proteser är huvudsakligen bärbara ersättning för saknade tänder . Proteser kan placeras i en ur din mun och i allmänhet inte är slitna medan du sover . Även om de är gjorda för att se ut som dina naturliga tänder , tandproteser kommer aldrig att känna riktigt gillar dina tidigare tänder och det kan ta lite tid att anpassa sig till dem

jag

Iklädd Din nya Proteser

Din tandläkare kan rekommendera att du bär dina proteser dygnet runt för de första dagarna för att vänja sig hur de känner i munnen . När du har justerat du kan få råd att ta ut dina proteser innan du somnar . American Dental Association säger att det är i allmänhet inte en bra idé för tandköttet att kontinuerligt omfattas av protesen slits .

anpassa sig till Proteser

Det kan ta några veckor innan din nya proteser inte längre känner främmande och obekväma i munnen . De kan tyckas alltför löst sittande vid första medan din kind och tungmuskulatur vänja sig vid att hålla dem på plats .

Även om du kommer antagligen märka det förändras i ditt totala utseende , kan tandprotes förbättra utseendet på ditt leende och hjälpa till att fylla ut ditt ansikte och profil .

Ömhet

ADA säger att det är ganska vanligt för munnen och tandköttet blir irriterad eller ont som de vänjer sig emot din nya proteser .

Dessa problem är oftast övergående . Din tandläkare kan göra smärre justeringar i dina proteser om de är genomgående en källa till ömhet .

Äta Proteser

Det kan vara utmanande och obekväm när du första försök att äta med din nya proteser . ADA föreslår skära mjuk mat i små bitar i början . Var noga med att tugga långsamt och använda båda sidorna av munnen samtidigt att hålla dina proteser från deponering . Det är också viktigt att se maten inte är för hårt eller för varmt . Det kommer inte att dröja länge innan du kan äta en vanlig kost .

Talking och dina nya tänder

När din nya proteser bör inte orsaka några betydande talsvårigheter , kan du finna det kommer att krävas en del träning för att uttalar vissa ord .

Det är möjligt att dina proteser kommer att glida från gång till gång när man skrattar , hostar eller leende . Problemet kan lätt korrigeras genom att flytta om proteser genom att lätt bita ner och svälja .

Denture Lim

Denture lim kan hjälpa till att hålla även välsittande protes kvar. Men ADA säger lim är inte svaret när proteser blir gamla och inte längre passar ordentligt. Om dina proteser börjar känna lös eller orsakar fortlöpande obehag , se din tandläkare .

Vård och rengöring av tandproteser

Se till att använda extremt försiktig när du hanterar dina proteser . De kan gå sönder om de är tappade bara några inches . När du inte använder dina proteser , förvara dem säkert avstånd från barn och husdjur.

Proteser måste borstas dagligen precis som dina naturliga tänder. Det är mest effektivt att använda en borste som är specialtillverkade för tandproteser , men en mjuk borst tandborste kan också användas .

alltid hålla dina proteser i en protes rengöringsmedel eller i vatten ( inte varmt ) när de inte är i munnen . Proteser kan förlora sin form om de torkar ut .

.

Previous:nothing Next:hur du tar bort tänder fläckar

Relaterade artiklar


 • hur man har perfekta tänder
 • hur man gör billig tandkräm
 • hur man cementera en tandkrona utan tandläkaren
 • natt mun vakter jämförelser
 • vad är en mun grill ?
 • hur man mår bättre efter att få din vattkoppor
 • hur man får billig tandvård
 • hur att bleka tänderna med bananskal
 • mat att äta med hängslen
 • tandborstning tips
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com