vad som gör tänderna gula ?

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2015-07-17
Gula tänder är ett problem för många människor. Vita , blanka , ljusa tänder ser friska och attraktiva , gult , matt-färgade tänder kan vara ful . Förstå potentiella orsaker till gula tänder kan hjälpa dig att undvika de skyldiga och hålla tänderna vitare

Dålig borstvanor

Rätt borsta tänderna maximerar hälsa och utseende av tänderna . Felaktig eller dålig borstvanor tillåta fläckar bildas på tänderna och orsaka en uppbyggd av plack och tandsten , som leder till en gradvis gulfärgning av tänder . Ju längre att matrester och plack tillåts att hålla sig till tänderna , desto större är chansen att tänderna blir fläckiga och missfärgade .

Rökning

Rökning är den främsta orsaken till gula tänder , speciellt i storrökare . Cigarettrök innehåller många frätande ämnen som är mycket skadliga för utseende och hälsa tänder . Tjära och tobak , som gradvis bygger upp på tandemaljen , orsakar en gradvis mörkare och gulfärgning av tänder .

åldrande

Som tänder ålder , förlorar de naturligtvis mycket av sin glans och lyster . Under den yttre ytan ( emalj ) tänder ligger dentin , som i jämförelse med tandemaljen , har en platt, gulaktig färg . Som yttre tandemaljen gradvis slits bort över åren blir det underliggande dentinet mer framträdande. Detta kan ge tänder en platt , tråkig , gulaktig utseende .

Diet

En kost rik på kromatisk ( starkt färgade ) livsmedel fläcken tänder och leda till en gradvis minskning av glans och vithet . Många frukter , såsom bär och plommon och mörka drycker har höga nivåer av kromatisk agenter som kan orsaka fläckar att utvecklas på tänderna , som gradvis kan bli brun eller gul i vissa fall . Kaffe och te , framför allt, är ökända för denna typ av problem .

Hard borsta

Ansökan för mycket tryck på tänderna vid tandborstning kan leda till en gradvis gulfärgning av tänder genom att bära bort den yttre tandemaljen . När tandemaljen slits bort , blir det underliggande dentinet mer framträdande. Hårda borstar är en ofta förbisedd orsak till detta tillstånd .

Previous:nothing Next:parodontolog definition

Relaterade artiklar


 • symtom på tandlossning
 • biverkningar av Depakote tänder
 • Hur man avgör om du bör köpa tandvårdsförsäkringen
 • hur man sköter om en tandutdragning
 • hur man fixar kort framtänder med kosmetisk tandvård
 • vad är prevident ?
 • hur man använder Nite vit AVS 22
 • hur har vitare tänder
 • hur man bleka proteser enkelt
 • stadier av parodontit
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com