vad som väntar med proteser

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2015-07-14
Proteser är löständer som ger människor bättre tuggförmåga och ett nytt utseende. Proteser är sammansatt av en akrylharts som är avsedd att se ut som riktiga tänder . Det finns två huvudsakliga typer av tandproteser : komplett proteser och partiella proteser . Enligt Dental protes är personer som får sina proteser för första gången rekommenderas ofta att bära de nya tänderna så mycket som möjligt för de första två veckorna . Denna tidsperiod är en justering scen och sover i proteser kan också krävas under de första dagarna .

Obehag

De största fördelarna med proteser är att de tillåter dig att fortsätta att le med tillförsikt . De kan också rätta till problem som du kan ha haft med tugg . Några av nackdelarna med att ha proteser omfattar obekväma period för att behöva vänja sig vid nya tänder . Vissa personer kan uppleva visst obehag eller irritation med anpassning till sina proteser .

Överväganden

En av de första saker som du kan förvänta sig när få proteser är känslan av fullkomlighet som de nya tänderna ge munnen. Efter att inte ha tänder under en längre tid , munnen och tungan börjar att anpassa till rummet finns . Efter att ha fått proteser , kan du känna som om det inte finns tillräckligt utrymme i munnen för tungan . Lyckligtvis kommer denna känsla passera med tiden .

Sår

Ibland kan du uppleva irritation eftersom proteser betalar i. Sår kan också förekomma , men det är oftast från en felaktig praxis för god tandhygien . God hygien och justering av proteser i en bekväm ställning i munnen kommer att lösa dessa problem .

Talsvårigheter

En av de potentiellt pinsamma aspekter som människor med nya proteser lider av är tal svårigheter . Individer som är vana att tala utan att tänderna kan hitta de nya tänderna medföra vissa svårigheter när man talar . Det bästa du kan göra för att lindra detta problem är uttala dina ord och ta din tid genom att tala långsamt och medvetet .

Överväganden

Personer med tandprotes måste vara ytterst försiktiga med hur de hanterar sina nya tänder . Enligt American Dental Association , proteser är extremt känslig och om du tappar dem även några inches de kunde bryta . Korrekt rengöring, förvaring och hantering av proteser är viktigt att hålla dem i gott skick .

Previous:nothing Next:Hur man naturligtvis undvika dålig andedräkt

Relaterade artiklar


 • Varför människor har rotkanaler ?
 • delar av hängslen
 • botemedel & behandling för stress muntorrhet / xerostomi
 • tandvård parodontologi definition
 • hur man uppskatta hur mycket hängslen kostnad
 • hur man efter hand om dina tandutdragning förfarande
 • hur att bleka tänderna utan att spendera en förmögenhet
 • Fakta om inflammation i parodontal sjukdom
 • användningsområden för triamteren
 • hur man sparar pengar på tandställning
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com