Hur tömmer en tandläkare en böld tand ?

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2015-08-22

Antibiotika Behandla Abscess

Efter en första bedömning för att kontrollera att en tandvärk verkligen är relaterad till en böld , kan en tandläkare förskriva kraftfulla antibiotika för att bekämpa eller åtminstone innehålla abscess infektion . Eftersom en abscess är i sin mest grundläggande form , en infektion i mjuk vävnad runt roten av en tand , kan antibiotika som Spektramox , amoxicillin eller penicillin hjälpa innehåller infektioner och minskar svullnad tills en rotfyllning kan schemaläggas och genomföras . Eftersom abscess är en infektion , kan det sväller, skapa ett tryck på tandköttet och tandens massa , och orsaka olidlig smärta , antibiotikabehandling oftast bidrar till att minska svullnad , eftersom det hjälper kroppen att slåss mot infektionen , men det är bara en tillfällig lösning och en rotfyllning eller , i extrema fall är ett utdrag nödvändigt .

Tandläkare borra i Tooth

Efter behandling av en abscess med antibiotika , vanligtvis i två till fyra veckor , börjar en tandläkare ett förfarande rotfyllning av bedövande den tand och omgivande tuggummi i förberedelse för borrning . Använd en liten Tandläkarborrmaskiner börjar tandläkaren en rotfyllning genom att rensa bort infekterade , döda och sjuka massa inne i tanden . Som tandläkaren borrar bort detta material , avslöjar han tand passager som reser djupt in i tandköttet , dessa långa , smala passager kallas tandens rot . Även tandläkaren kan ta bort det mesta av tandens massa under borrningen , inte den här händelsen inte specifikt behandla abscess , utan skapar det tillgång till tandens rot genom vilken tandläkare använder specialverktyg för att komma åt själva infektionen webbplatsen .

Tandläkare Töm Abscess

Med tandens massa bort och rötterna lättillgängligt, är tandläkaren klart komma åt och dränera abscess . Att utföra denna funktion , tandläkare eller endodontists ( högt utbildade tandläkare som är specialiserade på rotfyllning terapi ) använda en lång , tunn , flexibel enhet ungefär som en miniatyr piprensare att strippa kvarvarande skräp och massa från tandens rötter . Denna lilla enhet är särskilt utformade för att sticka ut genom kanalerna djupt inne i en tandens rot och stick in i tandköttet . När tandläkaren använder verktyget för att klara alla hinder mellan abscess och det fria , med insamling av blod , pus och bakterier som utgör abscess i allmänhet rinna på egen hand. Beroende på tandläkare eller endodontist , kan han tillåta bölden att rinna av i en flera minuter eller några timmar för att säkerställa att abscess är helt raderas . När abscess har rensat , tandläkare tätning vanligtvis tomma tanden med en cement -liknande substans och montera med en tillfällig eller permanent krona .

Tandläkare kan behöva Lance

Medan rotfyllning behandling är , enligt AnimatedTeeth . com , det bästa sättet att hantera bölder kan vissa speciella omständigheter kräver en mer omedelbar reaktion för att eliminera infektionen . I de fall där patienten inte kan vänta på rotfyllning terapi för att klara en böld kan en tandläkare eller endodontist använda en lång , ihålig nål , liknande dem som används för att administrera skott , och stick igenom tandköttet och vävnaden som omger abscess . När tandläkaren får tillgång till infektionen med hjälp av en nål , kan han rinna så mycket av det som möjligt då administrera antibiotika för att underlätta läkning tills en rotfyllning kan utföras .

Previous:nothing Next:saker patienterna kan göra för att bekämpa tandlossning

Relaterade artiklar


 • Hur berätta om tandblekning kommer att fungera för dig
 • hur man kan stoppa hängslen från att skada
 • hur att bleka tänderna med hemgjorda produkter
 • hur man kan förebygga fluoros hos barn
 • Hur du använder protesen självhäftande
 • hur man rengör tänderna utan tandläkare
 • hur man får tips om du redan lider av tandköttsproblem
 • rotfyllning infektion bota
 • hur du gör din egen tandkräm
 • tandborstning metod
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com