käkkirurgi förfaranden

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2015-08-25
Käkkirurgi ingrepp utförs av legitimerad kirurg , och många av dem är polikliniska åtgärder utförs vid kirurgen kontor . Maxillofacial kirurgi kan vara allt från en enkel visdom tandutdragning till ett mer komplext ansiktsbehandling bentransplantat

visdomständer

En vuxen människa har normalt 32 tänder . Dessa tänder har ofta problem som kräver justering eller avlägsnas under den personens liv . Visdomständer borttagning sker när visdomständer blir påverkade och börjar inkräkta på den omgivande tänderna . Ensam, kan påverkas visdomständer orsaka karies och extrem smärta . I extremfallet kan sönderfallet av tänder börjar att bära bort bitar av käkbenet , liksom , att ändra formen på jawline .

tandimplantat

Tandimplantat är till för människor som antingen inte är nöjd med deras befintliga tänder , eller som har kosmetiska missbildningar behöver bytas ut i tänderna . Tänderna både ser ut och fungerar som vanliga tänder , och patienten kan äta som vanligt . Metal inlägg förs in i käkbenet , och tänderna är placerade på dessa inlägg . Implantat gör att även ett allvarligt skadat jawline att behålla sin form och ger en solid grund att fortsätta kosmetiska reparationer på underliggande ansiktets struktur . Enda implantat finns i form av kronor , medan hela uppsättningar finns tillgängliga. För fullständiga uppsättningar , tar det i regel minst sex månader att slutföra, som ben ympkvistar är ofta nödvändigt att säkerställa att de nya implantaten ankaret ordentligt .

käkleden Disorder

käkleden Disorder , eller TMJ , är ett villkor där den gemensamma som utgör den mänskliga käken inte fungerar korrekt . TMJ kan orsaka extrem smärta , och i allvarliga fall käken kan låsa antingen öppna eller slutna , vilket gör att tala , äta och dricka svårt tills problemet löser sig . Bet eller malning tänder , liksom trauma mot käken kan orsaka TMJ , och ofta käken kan glida ur position , vilket resulterar i ett bett som är off-center .

Bone Grafts

Ju längre en del av käkbenet går utan den bifogade tänder , desto mer betydande benförlust i denna del av munnen . Ofta innebär detta att alla dentala implantat kirurgi måste skjutas för att sätta ben ympkvistar på plats . Bengraft reparationer platsen för benförlust , och är normalt sett tas från patientens egen kropp för att minimera risken för avstötning . Bone skördas vanligtvis från de ben i ben eller höft , och sätts in i gapet i käkbenet . Benet börjar växa , så småningom att fylla luckan .

läpp /Gomspalt

läpp-eller gomspalt ofta förekommer i ett tidigt skede av graviditeten . Under graviditeten växer den mjuka gommen på plats som en enhet . Om sektionerna inte säkring helt , det kallas en läpp-eller gomspalt . Dessa kan korrigeras genom att minska klyftan att formulären i läppen eller gommen själv . För gomspalt , är ben avlägsnas från en annan del av kroppen och ympade på plats i gommen , stänga hålet . Någon som har operationen kommer att se en positiv effekt nästan omedelbart , och i de flesta fall en enda transplantat är tillräckligt för att rätta till problemet.

Previous:nothing Next:kryddnejlikeolja för tand smärta

Relaterade artiklar


 • hur till återvinna från visdom tänder utvinning naturligt
 • om visdomständer avlägsnande
 • hur man hittar de bästa kosmetiska tandläkare
 • skäl för en rotfyllning
 • hur man använder opalescens
 • hem rättsmedel för dålig andedräkt
 • tandköttsproblem , gingivit och parodontit
 • hur man gör olja dra på tandhälsan
 • Hur du tar smärtan ur ett tänder utvinning
 • Så för att lindra tandvärk med tryckpunkter
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com