manuell kontra tandborstar

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2015-08-26
Väl hand om dina tänder innehåller borsta dem regelbundet . Även om det ideala är att borsta dem efter varje måltid och mellanmål , till ett minimum bör du göra det en gång om dagen . Det finns två huvudsakliga alternativ för tandborstar-en manuell tandborste eller en elektrisk modell . Var och en har sina fördelar , så du bör göra ditt val utifrån din egen situation

Cleaning Power

Studier i facktidskrifter som American Journal of Dentistry och British Dental Journal säger att elektriska tandborstar bort plack mer effektivt än deras manuella motsvarigheter . De är också bättre på att minska gingivit . De gör ett bättre jobb med rengöring av tänder på grund av borsten gå snabbare än du kan flytta en borste för hand . De har också rena tillbaka molarer jämnare och göra ett bättre jobb för rengöring är svåra att nå utrymmen .

underlätta hantering

De flesta människor har inga svårigheter att hantera en manuell tandborste , säger American Dental Association att elektriska borstar kan vara till hjälp för människor som kämpar med sitt grepp . Detta inkluderar artrit sjuka och personer med andra funktionshinder fingerfärdighet.

nyhet

Columbia University Health Services , säger att en del av effektiviteten av elektriska tandborstar kan ligga i deras nyhet . När folk får en ny " leksak ", de sannolikt kommer att använda den oftare . Ju oftare du borstar , desto bättre det påverkar din tandhälsa . Tenderar emellertid nyhet effekten avta så på lång sikt personer kanske inte borsta oftare med en elektrisk tandborste kontra en handbok en .

Convenience

Elektriska tandborstar kan rena tänder mer effektivt , men några inte kan bäras . Detta gör det svårare för en person att borsta tänderna efter lunch eller mellanmål på arbetet, i restauranger och andra på andra platser utanför hemmet . Det är mycket lättare att bära en manuell tandborste i fickan eller handväskan. Den kan tas ut och användas i praktiskt taget vilken plats som helst , som uppmuntrar oftare borstning.

Kostnad

Manuell tandborstar kostar bara några dollar , medan deras elektriska motsvarigheter brukar börja på $ 20 till $ 30 , från 2009 . Columbia University Health Services säger att finare modeller kan köra så mycket som $ 100 eller mer . Om du är på en begränsad budget , att använda en manuell tandborste kan vara mer kostnadseffektiva, även om manuell modeller bör bytas var tredje till fyra månader .

Gum Pressure

Connie Brichford av vardagliga hälsa säger att elektriska tandborstar sätta större press på tänder och tandkött än manuella modeller . Om du inte märker detta och justera trycket korrekt kan tandborsten slits bort tandemaljen och gör tänderna mer mottagliga för röta . Det kan också orsaka smärta och öka ilningar i tänderna.

Previous:nothing Next:väsentliga frågor för tandvård

Relaterade artiklar


 • hur proteser är gjorda
 • Hur påverkar rökning tandköttsproblem ?
 • Fakta om tandblekning
 • hur lätt svullet tandkött när du har tandställning för tänderna
 • avancerad tandköttsproblem behandling
 • vad gör partiella proteser kosta ?
 • hur man behandlar dålig andedräkt med huskurer
 • hur man introducerar tandtråd till barn
 • hur man kan stoppa kräkreflexen hos tandläkaren
 • tuggummi smärtlindring
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com