parodontit och oral cancer risker

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2015-08-25
Enligt American Dental Association , är tandlossning en allvarlig infektion som drabbar precis under tandköttskanten i sulcus ( tunna V- formade klyftan mellan tand och tandkött ) . Förutom eventuella tandlossning , säger Mayo Clinic avancerade fall av tandlossning ( parodontit ) kan öka risken för hjärtinfarkt . Några pekar på ett samband mellan tandlossning och munhålecancer

Gingivit Parodontit

De två huvudsakliga stadier av tandlossning är tandköttsinflammation och tandlossning . Gingivit är en mindre allvarligt tillstånd som är begränsat till tandköttet. Utan behandling kan gingivit förvandlas till en potentiellt mer skadliga typ av tandlossning som kallas parodontit . Behandling för tandlossning varierar , beroende på hur långt det har gått framåt. God munhygien metoder kan förhindra att tillståndet förvärras .

tandlossning Riskfaktorer

Flera saker bidrar till utvecklingen av tandlossning . Cancerläkemedel, p-piller , steroider och systemiska sjukdomar, som diabetes , kan göra dig mer benägen att tandlossning . Gamla fyllningar som har slitits ned och broar som inte passar riktigt också kan öka risken .

Tecken på tandlossning

Den amerikanska Tandhygienistförening Dental Association säger om 80 procent av vuxna i USA har någon typ av parodontal sjukdom , men de flesta är omedvetna de har det . Över tid kan tecken på tandlossning är rött , svullet och ömt tandkött som blöder lätt . Tandköttet kanske inte visas så tätt förbunden med dina tänder och permanenta tänder kan vara lös . Du kan också ha dålig andedräkt.

munhålecancer Connection

Den tredje National Health and Nutrition Examination Survey upptäckt ett samband mellan tandlossning och cancer . Deltagarna i studien delas in i två grupper . Forskare fastställt att gruppen med tandlossning var fyra gånger större risk att få cancer i munhålan än gruppen utan sjukdomen. I studien fastställs inte entydiga bevis för att parodontit orsakar cancer i munnen .

tandlossning tungcancer

ADA säger ny forskning visar att mer ben försämring som följd av tandlossning , desto större chans upphandlande tunga cancer .

Forskare vid State University of New York at Buffalo och Roswell Park Cancer Institute fastställas att risken för tungan cancer på grund av ihållande tandlossning var mer än fem gånger högre med varje millimeter av alveolär ( benig struktur som stödjer tänderna ) benförlust .

Resultaten , i en studie av enbart män , inte tog hänsyn till faktorer som rökning och ålder . Studien fann att karies , fyllningar, kronor och rotfyllning inte i stort sett ökar risken för cancer tungan .

Previous:nothing Next:tandvärk information

Relaterade artiklar


 • hur man gör ett recept för saltvatten gurgla för en öm tand
 • Vilka är de behandlingar för torr mun?
 • om sedering tandvård
 • riskfaktorer för tandlossning
 • hur man hittar en bra kosmetisk tandläkare
 • hur man gör tänder rättsmedel blekmedel hem
 • om tandblekning produkt recensioner
 • hur man minimerar misstag på din tandläkare faktura
 • hur du håller din andedräkt fräsch hela dagen
 • hur man fixar spetsiga hörntänderna med kosmetisk tandvård
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com