saker patienterna kan göra för att bekämpa tandlossning

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2015-08-22
American Academy of Parodontologi säger att tandlossning bör behandlas i minst invasiva som möjligt. Denna sjukdom händer när bakterier bildar ett lager av plack på tänderna , vilket kan leda till infektioner och destruktion av tandköttet och ben . Det kan också leda till allmänna hälsoproblem om bakterierna reser till andra delar av kroppen . Det kan behandlas med tandingrepp såsom skalning och hyvling , men patienter kan göra många saker själva för att bekämpa tandlossning .

munvård

Mayo Clinic rekommenderar att borsta tänderna efter varje måltid eller mellanmål , om möjligt, på ett tandsten kontrollerande tandkräm . Om du inte kan göra detta bör du borsta dem minst två gånger om dagen. Tandtråd dagligen och med hjälp av en plakett kämpar munvatten kommer också att bidra till kampen tandlossning . Du bör göra din tandtråd innan du borstar för att ta bort bakterier och bitar av mat mer effektivt .

Utrustning

Du kan använda en mjuk manuell tandborste att borsta tänderna effektivt , säger Mayo Clinic som en elektrisk tandborste kan vara mer effektiva på att bekämpa tandlossning . Elektriska borstar ofta gör ett bättre jobb med att ta bort tandsten och plack byggs upp . Om du använder en vanlig tandborste , byt den minst var tredje månad . Förutom att borsta , använda en tand pinne eller tandläkare hålla sig till rena områden mellan tänderna .

Professional rengöringar

Hemvård är viktiga för att bekämpa tandlossning , men du bör också ett nära samarbete med din tandläkare . Alla ska ha en professionell rengöring ske efter varje sex till 12 månader , men om du har tandlossning din tandläkare kan rekommendera en mer frekvent schema . Följ hans rekommendationer.

Antibiotika

Vissa tandläkare har sina patienter använda muntlig eller utvärtes antibiotika för att bekämpa de bakterier som orsakar tandlossning . Mayo Clinic säger att topikal gel eller sköljningar är det mest populära valet , eftersom muntliga antibiotika kan leda till resistens hos bakterierna . Sköljningar används som munvatten och geler tillämpas i tandköttet fickor och avståndet mellan tandköttet och tänderna efter en djup rengöring .

Previous:nothing Next:olika hängslen för tänderna

Relaterade artiklar


 • Hur Listerine döda bakterier ?
 • hur man kan vara beredd att lindra smärtan av nya hängslen
 • hur mycket kostar gingival ympning kosta ?
 • tandblekning faror
 • Hur rengör tandläkare tänder ?
 • hur ta hand om ditt tandkött
 • hur man kan bota parodontit
 • Vad är tandställning?
 • tandvård tandköttssjukdomar
 • hur fick dålig andedräkt på bara några dagar
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com