tandimplantat information

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2015-08-26
Det uppskattas av American Association of Oral och käkkirurger att nästan 70 procent av de vuxna saknar en eller flera tänder . Tandimplantat är ofta den rekommenderade behandlingen för en saknad tand . Till skillnad från tandproteser , implantat varken sitta på tandköttet , inte heller kräver förankring på intilliggande tänder . Snarare är dessa långsiktiga tandersättningar inopererade i käkbenet av en erfaren muntliga /maxillofacial kirurg

Delar av ett implantat

Det finns tre delar i ett tandimplantat : ett titanimplantat som kommer att sammanställas till käkbenet , en distans , som täcker den exponerade delen av implantatet , och en krona som sitter över distansen för en naturlig kosmetiska utseende . Kronan är vanligen tillämpas av en protetikern .

Fördelar med ett implantat

Tandimplantat erbjuda patienter bekvämlighet och trygghet broar och proteser inte råd med . Med implantat , det finns ingen oro avvikelsen , oförmåga att äta vissa livsmedel och onaturliga kosmetisk effekt . Därför patienter som väljer tandimplantat njuta oftast högre självförtroende och en bättre livskvalitet än sina motsvarigheter som måste ta itu med de begränsningar av tandproteser och broar .

ingreppet

Framgången med tandimplantat ett lagarbete , som kräver ett samarbete med patienten, oral /maxillofacial kirurg och reparativ tandvård som kommer att göra kronan . När en plan för behandling är på plats , måste alla parter kommunicerar med varandra för att säkerställa ett lyckat resultat.

Implantatet Processen börjar med en grundlig tandläkarkontroll som inkluderar röntgen och en samråda med alla medlemmar av implantatet laget . Då kommer ett möte att göras med den muntliga /maxillofacial kirurg för själva implantation av tjänster till patientens käke . Det är oftast görs under lokalbedövning , så det finns lite att ingen smärta upplevs av patienten . Kirurgen kommer att rekommendera smärtstillande för eventuella obehag som kan upplevas när bedövningen avtar .

När implantaten på plats och stabil , kommer patienten träffa reparativ tandvård som kommer att göra ett intryck av käken . Detta kommer att användas för att se kronan ( s ) har rätt storlek och form . När kronan ( s ) är på plats kommer en uppföljande besök med laget sker för att säkerställa att det inte funnits några komplikationer och att allt går planenligt .

Kandidater för implantat

Det finns nästan ett tandimplantat lösning för de flesta oavsett ålder och situation , med undantag för barn som fortfarande har tillväxt

Detta är den grundläggande tumregel för kandidatur till implantation . Om du har möjlighet att genomgå allmän tandvård behandling , är du sannolikt berättigade till ett tandimplantat . Om du har en kronisk sjukdom som diabetes eller högt blodtryck , kan du genomgå fortfarande dentala implantat , även om vissa andra villkor ( såsom koagulationstid problem ) kan kräva att åtgärder vidtas . Rökare har en lägre träffsäkerhet, dock , men som inte nödvändigtvis utesluta dem som kandidater .

För dem som har upplevt benförlust , kan oral /maxillofacial kirurg undersöka möjligheten att ben ympning i För att säkra implantat .

Komplikationer

Mycket kan gå rätt med dentala implantat . Ändå kan ett par saker gå snett :

I vissa fall kan implantatet inte ordentligt integreras i benet och faller ut .
Ibland implantat kan fraktur eller avbryta .
Den anslutning som obligationer implantatet och protesen kan bli försvagad .
Det finns en liten chans för infektion eller inflammation i mjukdelar och skelett .
förfarandet kan orsaka skada på nedre käken nerver , näshålan och bihålorna .

Den goda nyheten är att alla dessa potentiella komplikationer är extremt sällsynta och kan korrigeras .

Previous:nothing Next:parodontit och oral cancer risker

Relaterade artiklar


 • varför grus människor sina tänder på natten ?
 • hur man gör naturligt munvatten
 • hur du skyddar dina tänder från de skadliga effekterna av surt godis
 • mjuk mat för barn med hängslen
 • hur man kan befria er från dålig andedräkt
 • natt mun vakter jämförelser
 • tuggummi smärtlindring
 • hur man botar tandköttsproblem naturligt
 • hur man ska fastställa roterande eller Sonic elektriska tandborstar
 • hur man borsta tänderna
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com