tandvärk information

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2015-08-25
Predikstolar , är mer allmänt känd som en tandvärk , en vanlig orsak till en resa till tandläkaren.
inne i tanden , den vävnad som omger nerverna kallas massa . Vävnaden kan bli irriterad och inflammerad från en mängd olika orsaker och ofta leder till smärta . Även huskurer kan bidra till att minska smärta , kan ytterligare tandvård behövas

Orsaker

Enligt National Institute of Health , en vanlig orsak till tandvärk är ett hålrum i tanden . Karies orsakas av en ansamling av bakterier i munnen , vilket leder till karies . Andra orsaker till tandvärk innehålla en infektion eller böld i tanden . Trauma mot käken eller tänderna också ofta orsakar tandvärk . Smärta i öronen eller en infektion i bihålorna kan orsaka smärta i tänderna.

Symtom

smärta i samband med tandvärk kan vara konstant eller intermittent och varierar i svårighetsgrad . Tanden kan vara känsliga för varmt eller kallt livsmedel och drycker , eller vid beröring . Smärta kan stråla ut till käken eller örat . Detta kallas avses smärta . Personer som har tandvärk orsakad av en infektion kan också få feber och trötthet . Enligt Mayo Clinic , om symptomen kvarstår under mer än en dag eller om en feber förekommer , kontakta din tandläkare omedelbart .

Diagnos

För att fastställa orsaken till en tandvärk tandläkaren kommer att ställa flera frågor om smärta . Information såsom när smärtan började och vad som gör det värre kommer att beaktas. En tandläkare tentamen kommer att genomföras , bland annat undersökning av käke . Tandläkaren kommer att leta efter brutna tänder , svullnad , blödning och andra tecken på en infektion . X-strålar är också ofta tas för att fastställa omfattningen av ett problem och bidra till att avgöra en behandlingsplan.

Behandlingar

Enligt Mayo Clinic , behandla tandvärk hemma med over-the-counter smärtstillande . Skölja med varmt vatten kan också bidra till att minska obehag . Tandläkaren kan rekommendera olika behandlingar beroende på orsaken till tandvärk . En abscess kan behöva tömmas och behandlas med antibiotika. Ett hålrum måste ha sönderfallet bort och en fyllning lägga den tanden . Enligt University of Virginia Health System , en rotfyllning eller utdragning av tänder kan också vara behandlingsalternativ.

Förebyggande

Det finns åtgärder att vidta för att minska risken att utveckla karies som kan leda till tandvärk . Att hålla tänderna rena genom att borsta efter måltid med en tandkräm som innehåller fluor kan förebygga karies . Enligt University of Michigan Health System , tandtråd dagligen och få regelbundna kontroller är också viktigt att förhindra karies . Begränsa sockerhaltiga livsmedel , t. ex. godis och kakor som fastnar på tänderna och öka chanserna till karies .

Previous:nothing Next:käkkirurgi förfaranden

Relaterade artiklar


 • hur man vet när du behöver en rotfyllning
 • svänglås partiella proteser
 • hur man vitare tänder
 • Vad händer om du sväljer tandtråd ?
 • mat att äta med hängslen
 • farorna med fyllningar kvicksilver tand
 • hur du får ditt barn att borsta tänderna noggrant
 • hur till komma fri NHS tandvård
 • tandköttsproblem terapi
 • Fakta om första hängslen för tänderna
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com