vad som väntar under ett tandimplantat

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2015-08-26
Under loppet av ditt liv , kan du förlora några av dina tänder förfalla , misslyckades rotfyllningar , svår tuggummi sjukdom, skada eller andra orsaker. Detta kan vara kosmetiskt tilltalande och orsaka problem när du pratar och tuggar . Det kan också möjliggöra tänderna kring gapet att flytta och eventuellt lossa . Vissa människor väljer tandproteser eller bryggor för att ersätta saknade tänder , men många andra väljer tandimplantat . När de är gjort på rätt sätt , implantat en permanent och hållbar lösning

Jaw Förberedelser

Enligt Konsumentverket Guide till Tandvård , kommer din käke vara beredd på din tandimplantat av borrningen om ett hål i den implantationsstället. Din tandläkare kommer att välja platsen noggrant för att undvika skador på sämre alveolära nerv och käken och ansiktet strukturer . Hålet kallas en " pilot hål . " Om ditt käkben är för mjuk eller inte tjock nog för detta förfarande, säger Mayo Clinic kan du behöva en bentransplantation först. Om du gör det kommer det ta upp till nio månader för benet att växa tillräckligt för att implantatet förfarandet skall äga rum .

Skruva Placering

testhålet bör utvidgas för placering av skruvarna som håller implantatet . När din tandläkare har slutfört denna process och skruven är på plats kommer det att vara toppad med ett skyddshölje skruv . Detta kommer att vara kvar på i flera månader , vilket ger platsen tid att läka . Skruven kommer också att förankra sig i benet under denna period i en process som kallas osseointegration.

tillfällig krona Placement

När skruven är förankrad på den plats ditt tandimplantat , din tandläkare ta bort den temporära locket och sätta en tillfällig krona på plats . Konsumentverket Guide till Tandvård säger att denna krona fungerar som en mall . Tandköttet kommer att växa runt den och ta på en naturlig form .

tillägg

Det sista steget i en tand implantat är placeringen av den permanenta kronan . När detta är gjort , du är klar med tandimplantat processen . Din nya tanden ska vara praktiskt taget omöjlig att skilja från naturliga tänder runt det och du kommer att kunna tugga normalt .

Success Rate

konsumentguide för odontologi säger att tand implantat har ett bra resultat . Nittio procent av överkäken implantat fortfarande framgångsrika efter fem år. Underkäken implantat har en något högre ränta , eftersom de är framgångsrika 95 procent av tiden efter fem år. Detta beror på att underkäken är tätare , vilket ökar chansen för en lyckad osseointegration ( förankring ) av implantatet .

Rökning minskar andelen framgångsrika tand implantat . Om du är rökare och är intresserad av detta förfarande kan din tandläkare rekommendera att du avslutar först .

Varning

Även tand implantatkirurgi är säker kan det finnas vissa biverkningar vid varje steg i processen . Enligt Mayo Clinic , dessa inkluderar tandköttet och svullnad i ansiktet, blåmärken , mindre blödning och smärta . De är i allmänhet behöver inte behandling , men du kan ta smärtstillande för att hantera det obehag om det behövs.

Även om tandimplantat inte kan få hål i tänderna , måste du ändå borsta dem och praxis god övergripande tandhygien . Om du försummar din implantat , Vägledning för Family Dentistry säger att du kan utveckla ett tillstånd som kallas periimplantit . Detta liknar den tandköttssjukdomar kallas parodontit som kan påverka din naturliga tänder . Det kan undvikas genom tandborstning och tandtråd regelbundet .

Previous:nothing Next:manuell kontra tandborstar

Relaterade artiklar


 • hur reline proteser
 • hur man använder opalescens
 • hur man använder opalescens gel
 • Kostnaden för ett guld tandkrona
 • Vilka är tecknen på att behöva en rotfyllning ?
 • hur att bleka tänderna med hem produkter
 • förebyggande av orala sjukdomar
 • hur att bleka tänderna naturligt
 • hur man ska behandla tand smärta
 • hur man förebygger aftös sår
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com