hur man kan förhindra tandlossning

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2015-10-25
Parodontit eller " tandköttsproblem " är ett mycket vanligt tillstånd i munhålan . I själva verket uppskattar man att så många som 80% av befolkningen uppvisar tecken på tandlossning , vilket gör det en mycket vanlig tandvård oro . Tecken på tandlossning är: röd , ont i tandköttet , blödande tandkött , dålig andedräkt ( dålig andedräkt ) , och inflammation i tandköttet . Screening kan göras på din tandvård besök för att avgöra om detta är ett bekymmer för dig . Det finns olika stadier av tandköttsproblem från gingivit till avancerad parodontit . Denna artikel kommer att diskutera de saker du kan göra för att förhindra detta villkor
1 .
Borsta minst två gånger om dagen. Var noga med att använda en mjuk tandborste och vinkel dina tandborsten mot tandköttskanten , så att du kan känna borsten som du borstar . Detta är det viktigaste området för att komma åt när du borstar . Använd en mjuk , cirkelrörelse , och se till att tillbringa en hel två minuter borstning .
2 .
Floss varje dag . Detta är mycket viktigt för att förebygga tandlossning . Borstning blir rent inte mellan tänderna vilket är varför det är viktigt att använda tandtråd . Den tandtråd kommer i mellan tänderna och tar bort och stör plack byggs upp som sker här . Se till att du forma tandtråd i ett "C " runt varje tand och komma under tandköttet också.
3 .
Besök din tandläkare var sjätte månad för en rengöring och kontroll. Borttagning av plack och tandsten är viktigt eftersom detta är vad som ursprungligen orsakar infektion i tandköttet. Din tandhygienist tar bort plack och tandsten under din rengöring och även göra en bedömning för tandköttsinflammation.
4 .
Ibland en anti-bakteriell mun skölj kan hjälpa utöver de ovan nämnda stegen . En mun skölj kommer inte att ersätta tandborstning eller tandtråd .
5 .
Håll koll på dina besök med din läkare också . Det finns mycket bevis för en koppling mellan tandlossning och många sjukdomstillstånd . Det är viktigt att vara medveten om eventuella hälsotillstånd du kan ha som kan sätta dig på en högre risk att utveckla sjukdomar i tandköttet .


Previous:nothing Next:hur man kan minska tuggummi svullnad

Relaterade artiklar


 • hur man hittar en bra kosmetisk tandläkare
 • hur man rengör tänderna utan tandläkare
 • Hur man använder en sonic tandborste
 • hur man kan bota tandvärk
 • den bästa platsen att få proteser
 • tandvård parodontologi definition
 • hur man kan eliminera en belagd vit tunga
 • hur naturligt fräscha upp din andedräkt
 • Hur får man en mer strålande , vitare leende
 • hur kick av mineraler tänderna naturligt
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com