tandhygienist fakta

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2015-10-23
Tandhygienister är utbildade och licensierade oral vårdpersonal som inriktas på förebyggande och behandling av tänder och sjukdomar tuggummi. US Bureau of Labor Statistics säger att det var cirka 167. 000 tandhygienister 2006. Det är viktigt för blivande tandhygienister att kunna kommunicera väl med andra eftersom de kommer att arbeta nära med patienter , tandläkare och tandskötare

Utbildning

Trots att inträdeskraven till tandhygien program kan variera , de ofta kräva att de sökande ha fullgjort minst ett år college . Studenterna kommer att studera ämnen som innehåller anatomi , kemi , farmakologi och tandhygien , bland annat .

Längden av läroplanen beror på den specifika typ av arbete en framtida tandhygienist planerar att fullfölja . Ett intresseföretag grad eller ett intyg i tandhygien är minimikravet för att arbeta i en privat tandläkarens . Om du är intresserad av en klinisk praxis i en offentlig eller skolan hälsoprogram , bedriva forskning eller bli lärare , en kandidat-eller magisterexamen kommer att behövas.

Licensiering

De flesta stater kräver tandläkarhögskolan akademiker att passera både en skriftlig och klinisk undersökning. Det skriftliga provet ges av American Dental Association Gemensamma kommissionen om nationella tandläkarundersökningar administrerar . Den kliniska examen styrs av enskilda statliga myndigheter eller regionala tester .

Arbetsbeskrivning

Den dagliga verksamheten på en tandhygienist görs en granskning av patienternas tänder och tandkött och notering av avvikelser eller sjukdomar . Hygienister också ta bort mjuka och hårda avlagringar från tänder , upplysa patienten om god munhygien teknik och ge andra förebyggande tandvård.

Tandhygienister använda en mängd olika verktyg för att utföra sina uppgifter, inklusive handen och roterande instrument och ultraljudsutrustning för rengöring , avlägsna plack och missfärgningar samt polering av tänderna .

arbetssammanhang

Nästan alla tandhygienister arbete i tandläkare kontor , även om en handfull utföra sina uppgifter på läkarmottagningar och arbetsförmedlingar . En önskvärd egenskap av jobbet är stort sortiment av heltid , deltid , kväll och scheman helgen att välja bland .

Tandhygienister måste följa strikta hälsobestämmelser säkerhet , såsom följande korrekta radiologiska förfaranden och använder rätt skyddsutrustning vid administrering av narkosgaser . Hygienister ofta skyddsglasögon , munskydd och handskar för att skydda sig själva och sina patienter från infektionssjukdomar.

medellönen Jobb Outlook

Bureau of Labor Statistics säger i 2006 medianen timlönen för tandhygienister var $ 30,19 . De lägsta 10 procent lägre lön än $ 19. 45 , och de 10 procent tjänat mer än $ 41,60 i timmen . Resultatet varierar från land till land , beroende på graden av erfarenhet och sysselsättningen inställningen .

Tandhygienister är en av de snabbast växande yrkena . Enligt regeringens statistik är karriär område förväntas växa 30 procent genom 2016 .

Previous:nothing Next:vilka verktyg gör en ortodontist använda ?

Relaterade artiklar


 • hur vitare dina tänder
 • vad som orsakar ont i tandköttet symptom ?
 • hitta en låg kostnad dental försäkring plan
 • hur kick av mineraler tänderna naturligt
 • hur du bleka dina tänder
 • hur du håller din tandborste bakteriefri
 • hur du tandtråd dina tänder varje dag
 • vad orsakerna ligger knölar på tungan ?
 • Fördelarna med tuggummi
 • hur du tandtråd din hängslen på under 2 minuter
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com