tips på avtagbara partiella proteser

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2016-04-08
Avtagbara partiella proteser är avsedda att hjälpa människor som saknade några av sina naturliga tänder. Enligt American Dental Association , avtagbara partiella proteser består av falska tänder som är knutna till ett tuggummi-färgad plast bas som förbinds med en metall ram . Vanligtvis fäster enheten till den naturliga tänder med en metall spänne , eller av en tandläkare enhet som kallas precisionstillbehöret .

tips om skötsel av dina proteser

Precis som dina naturliga tänder bör du borsta dina proteser varje dag för att ta bort plack och matrester . Detta kommer att hålla dina proteser ren och också bidra till att förhindra bestående fläckar. De flesta tandläkare rekommenderar att du köper en borste gjord speciellt för proteser , som oftast är utformad med borst arrangerade för att passa formen på protesen . Men om du föredrar att använda en vanlig pensel , köp en som har en regelbunden eller mjuk borst . Använd inte en hård borste eftersom det kan skada protes.

Dessvärre kommer du inte att kunna använda vanlig tandkräm för dina proteser eftersom det är för starkt . Så tänker på att köpa en protes renare . Fråga din tandläkare för förslag , eller leta efter varumärken som har American Dental Association kvalitetsstämpel.

Efter att du har köpt alla dina tandvård rengöringsmedel , sedan kan du börja den dagliga processen att ta hand om din proteser . Första, skölj dina proteser under kallt vatten för att avlägsna eventuell lös matrester . Ta sedan din tandläkare pensel , tillämpa rengöringsmedel och försiktigt borsta tandproteser . För att behålla rätt form av dina proteser , placera dem i en blötläggning lösning över natten .

Äta Tips

På lång sikt bör tandproteser göra äta lättare . Men , kan vissa människor har en början svårt att äta tills de är helt vana vid att deras proteser . Börja med att äta mjuk mat som skärs upp i små bitar . Se till att du tuggar på båda sidor av munnen så att det också lika tryck på båda sidorna av protesen . Försök att undvika att äta mat som är extremt klibbig eller hård, för det kan få dina proteser för att lossa i din mun . Medan de flesta tandläkare att protesen patienter att tugga tuggummi , kan det vara bäst att undvika det tills du är helt anpassade till dina nya tänder .

Talartips

Många människor med saknade tänder har problem med att tala tydligt , men partiella proteser kan fungera som ett sätt att förbättra detta problem . Men under den inledande anpassningsprocessen du kan finna det fortfarande är svårt att uttala vissa bokstäver eller ord . För att åtgärda problemet , träna på att läsa högt och upprepa ord som du har problem med att uttala . När din börjar känna mig mer bekväm med dina proteser du också ska börja tala ordentligt .

Previous:nothing Next:hur man kan förhindra tandlossning

Relaterade artiklar


 • metoder för tandblekning
 • hur man rengör munnen med tandställning
 • tandblekning faq
 • kryddnejlikeolja för tand smärta
 • Hur fungerar en vatten pik ?
 • hur du kan trösta munnen efter att få tandställning
 • hur du bleka dina tänder naturligt
 • hur mycket kostar det att borsta tänderna ?
 • stafylokocker inom tandlossning
 • hur man lindra smärtan av känsliga tänder
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com