hur man tvättar händerna vägen läkare rekommenderar

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2014-04-22
Tvätta händerna kanske inte verkar så viktigt men det kan vara den enskilt viktigaste du kan göra för att hålla sig frisk. Med den snabba spridningen av virus i allmänna utrymmen, kan du skydda dig genom att tvätta händerna ordentligt. För de flesta människor, tvätta händerna innebär en liten tvål, lite vatten, en snabb dra på handduken och vi är på väg. Men läkare rekommenderar att ta lite tid att göra ett grundligt arbete

Du behöver:. .
Tvål
Vatten.
Handduk eller luftavfuktare.


1.
Blöt händerna med rinnande vatten. Använd varmt vatten som möjligt, eftersom det hjälper också döda bakterier. Applicera tillräckligt tvål att löddra väl.
2.
Arbeta tvål i ett lödder. Gnugga händerna tillsammans kraftigt under minst 10 till 20 sekunder. Skrubba alla ytor, inklusive ryggen på händer, handleder, mellan fingrarna och under naglarna.
3.
Skölj händerna under rinnande vatten tills alla tvålrester är borta. Torka händerna med en ren eller engångshandduk, om möjligt, eller lufttorka.

För offentliga toaletter


1.
Tvätta händerna enligt ovan. Låt vattnet rinna när du är klar sköljer tvål av. Torka händerna, men bibehåller hushållspapper.
2.
Använd hushållspapper för att stänga av kranen och sedan använda den för att aktivera dörrhandtaget på toaletten dörren, om det har en.
3.
Håll dörren öppen med foten medan du kastar in handduken i sopcontainer.

tips och varningar


 • Använd din armbåge eller sidan av handen för att stänga av vattnet om inga handdukar finns.
 • Undvik att röra kranar och dörrar i offentliga toaletter med fingrarna. Använd din skjortärmen eller andra plagg istället om inga pappershanddukar finns.


 • Previous:nothing Next:Vilka är farorna med torra radera markörer?

  Relaterade artiklar


 • hur man tvättar händerna vägen läkare rekommenderar
 • Vilka är farorna med torra radera markörer?
 • aqua yogaövningar
 • hur man rengör en digital rektal termometer
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com