sätt att bli av med huvudlöss

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2014-04-30
Huvudlöss --- små parasitiska insekter som lever på blod från människa hårbotten --- är en av de vanligaste smittsamma sjukdomar som drabbar barn, enligt Mayo Clinic. Sprids av head-to-head kontakt med en smittad person kan huvudlöss enkelt flytta mellan hushållsmedlemmar om aggressiva åtgärder för att behandla parasiter inte vidtas. Lärande vilka medicinska och icke medicinska behandlingar kan stoppa spridningen av löss kommer att döda skadedjur och förhindra re-angrepp.

schampo och lotion

Flera over-the-counter schampon och krämer för att behandla huvudlöss. Dessa produkter innehåller antingen pyrethriner med piperonyl butoxid eller permetrin, insektsmedel används för att döda löss. Pyrthrins med piperonyl butoxid förstöra nervsystemet av levande löss. Även om båda är effektiva i att döda levande löss, inte dödar det insekticider inte unhatched ägg eller gnetter. Av den anledningen är en andra behandling som normalt krävs för att döda nykläckta löss inom nio till 10 dagar vid första ansökan, enligt Centers for Disease Control and Prevention (CDC).Det är nödvändigt att följa bruksanvisningen noga när du använder dessa schampon. För bästa resultat, skölj och torka håret innan du applicerar schampo. Vänta 10 minuter och skölj sedan bort det. I en vecka, kolla efter löss eller ägg, som liknar mjäll. Igen vid behov.

Receptbelagda läkemedel

Malation är ett receptbelagt läkemedel som gnids in i hårbotten för att behandla huvudlöss. Till skillnad från over-the-counter produkter, dödar malation både live löss och några ägg. Det rekommenderas inte för chlidren yngre än 6 och kan behöva en andra behandling om levande löss ses sju till nio dagar efter påbörjad behandling, enligt CDC.Lindan är en annan receptbelagd medicin som används för att döda löss. Det finns som en kräm, lotion eller schampo. Lindan är inte en rekommenderad första linjens behandling på grund av dess toxicitet för hjärnan och nervsystemet när missbrukas eller sväljas. Snarare är lindan används när annan behandling har misslyckats eller inte tolereras.Benzylalkohol är en lotion som godkändes av Förenta staternas Food and Drug Administration (FDA) under 2009 som har visat framgång vid behandling av löss, men inte deras ägg. En andra behandling erfordras för att helt utrota skadedjur. Medan säker i barn 6 månader eller äldre, vanliga biverkningar är hud, hårbotten och ögonirritation och hårbotten domningar, enligt FDA.

Grooming

Medicated löss behandlingar rekommenderas inte för barn under 2. I stället måste löss ägg tas bort för hand. För att göra detta effektivt, våt ditt barns hår och balsam att immobilisera löss. Kamma igenom håret med en fin nit kam och fysiskt ta bort löss från håret. Upprepa processen var tre till fyra dagar i minst två veckor.

Rengöring

Löss och gnetter dör när de utsätts för högre temperaturer än 128,3 grader F, enligt CDC. Tvätta sängkläder och kläder i varmt vatten och torka poster på hög värme i ca 20 minuter. Poster som inte kan tvättas bör kemtvättas eller placeras i en plastpåse i två veckor. Också vakuum mattor för att plocka upp fallna hår som kan innehålla löss ägg. Blötlägg hår objekt, t. ex. barrettes, slipsar, borstar och kammar, i varmt vatten i en timme att döda löss.

Previous:nothing Next:kommunikationens roll och informationsteknik på sjukhus

Relaterade artiklar


 • Hur många kalorier Power Walking bränna?
 • hur man tvättar händerna vägen läkare rekommenderar
 • hur man rengör en digital rektal termometer
 • aqua yogaövningar
 • hur man återställer Clearblue bildskärmen
 • information om leva en hälsosam livsstil för barn
 • Hur du donerar ägg för pengarna i Arizona
 • hur man bygger sex-pack abs
 • Vilka är farorna med torra radera markörer?
 • hur är ett nyfött barn hörseltest utförs?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com