gammeldags förkylning

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2014-05-31
I århundraden har familjemedlemmar som föreskrivs några ovanliga huskurer för att behandla hosta och förkylning. Oavsett om det är mormors kycklingsoppa eller pappas varma toddy, tycks varje familj har sina egna gammaldags kallt botemedel. Medan vissa studier visar tecken till förmån för dessa hem behandlingar, andra strider. Oavsett, gammaldags kallt botemedel är här för att stanna.

Chicken Soup

Kyckling soppa är den berömda kallskum och fortsätter att vara standby för många familjer. Varm och vårda, är buljong av kyckling och grönsaker sägs lindra allt från besvärliga magar till tjat hosta. Enligt Mayo Clinic, har kycklingsoppa faktiskt antiinflammatoriska egenskaper och "tillfälligt snabbar upp flödet av slem, möjligen hjälpa avlasta och begränsa den tid virus kommer i kontakt med näsan foder. "

Hot Toddy

Många föräldrar tror att en liten mängd alkohol, blandade ihop i form av en varm toddy, är en kraftfull kall-härdande cocktail. Standardreceptet blandar whiskey, citronsaft och kokande vatten för en lugnande klunk med ett extra slag. Enligt Ron Eccles, chef för den gemensamma Cold Centre vid Cardiff University, "varma vätskan har en lugnande och rogivande åtgärder" så det kan finnas någon sanning i reparativ effekt toddy.

Orange Juice

Barn runt världen har fått i uppdrag att dricka mycket apelsinjuice vid första tecken på en förkylning. Det är nu allmänt accepterat att C-vitamin hjälper immunförsvaret i kampen mot infektioner och sedan apelsiner är särskilt höga i vitamin C, dricker saft en stor insats. Vidare, enligt en klinisk studie utförd vid Helsingfors universitet, får C-vitamin förkorta en vuxens kalla varaktighet med så mycket som en halv dag och ett barn med en hel dag. Slutligen stor dos av vätskor är viktigt att behandla förkylningar genom att förhindra uttorkning och lossa trängsel.

Vitlök kanske minst trevliga av gammaldags kallt kurer, har vitlök använts i århundraden för att behandla sjukdomar. Trots sin starka lukt, är rå vitlök sägs avvärja även den starkaste förkylningar. Enligt Naturterapeut Andrea Putting, vitlök är verkligen "en stark antimikrobiell och antiviralt medel" så lägga till lite till din kalla arsenal skulle kunna vara effektiva i kampen off sjukdom.

Previous:nothing Next:tecken på hypertention

Relaterade artiklar


 • hur man inte ska få en kall när någon i ditt hus är sjuk
 • Vilka är farorna med torra radera markörer?
 • rensar kontakter
 • hur man håller skorna på en klubb foten spädbarn
 • täppt näsa hos bebisar & sova
 • bästa sätten att sträcka ledband
 • hur man bygger muskelmassa efter 40
 • Hur många kalorier Power Walking bränna?
 • tecken på hypertention
 • hur reparera repor på glasögonglas
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com