lista på symptom på uttorkning

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2014-05-28
Din kropp ständigt avlägsnar vatten (tillsammans med elektrolyter) via svett, urin, tårar och regelbunden andning. När långvarig hög feber, diarré eller kräkning under sjukdom, är ännu mer vatten förlorat. Om inte fyllas på, inträffar uttorkning och kroppen förlorar fungera normalt. Ansträngande motion eller utsatts för värme kan också leda till uttorkning. Denna sjukdom kan förorsaka död, så ta några tecken på att nuvarande allvar.

Törst

Ett tidigt tecken på uttorkning är törst. Törst skapar en obehaglig torrhet i mun och svalg som vatten lugnar. Om vattnet inte tas tillbaka in i kroppen när denna börjar problemet uppstår kan det leda till extrem torka och så mycket av brist på vatten i kroppen som du inte kan producera tårar när gråter.

Sällsynta urinering

Uttorkning påverkar också kroppens normala urinblåsans funktion. Som uttorkning blir mer allvarlig, börjar du att urinera mindre ofta. Leta efter urin som är en mörk gul eller gulbrun färg. Rensa urin innebär att systemet har en hälsosam mängd vatten.

Förändringar i huden

Var uppmärksam på villkor i huden. Om ansiktet börjar bli röd-särskilt under motion, dricka vatten direkt. Det händer och fötter kan vara kallt eller börjar kramp upp. Eftersom situationen blir allt mer trängande, huden antingen blir kallt och klibbigt eller varm och torr.

Konsumtion

Om uttorkning sätter in och går obehandlade, börjar du antagligen att känna sig mer trött och trög än vanligt. Kroppen behöver vatten för att ge tillräckligt med vätska i ditt system att utföra blod i hela kroppen och att hjälpa kroppen att göra sig av med gifter. En förlust av vatten leder till en förlust av energi.

Yrsel

Eftersom blodflödet är inte lika effektiv under uttorkning, kan en lägre mängd blod till hjärnan orsaka en känsla av yrsel och /eller huvudvärk. Så småningom, det är omöjligt att fokusera eller andra udda ändrat beteende. Styrka minskar långsamt, och du blir mindre inaktiva. Om uttorkning är allvarlig, är yrsel framgår om du är sittande, stående eller liggande.

snabb puls

Eftersom kroppen känner att något är fel , börjar hjärtat att slå snabbare än normalt för att öka blodflödet och att kompensera för förlusten av blodvolym . Så småningom , om symptom verkningslösa , kommer du att andas tyngre och antingen svimma eller långsamt förlora medvetandet. När dessa saker börjar inträffa och pulsen försvagas, komma till sjukhus omedelbart eller ring 911 .

Viktminskning

Om uttorkning , under en tid , händer en märkbar viktminskning som är mycket ohälsosamt. Detta kan inträffa efter en lång släng av sjukdom med diarré eller kräkningar , som är ett stort problem för mycket små barn höjs i fattigare utvecklingsländer runt om i världen . Under 2010 att Rehydrering projektet anger en svindlande 2. 200 tusen barn ( oftast 2 år eller yngre ) beräknas förlora sina liv av uttorkning orsakad av diarré . Insjunkna ögon eller en sjunken mjuk fläck på en bebis huvud är kontrollampa tecken på snar dödlig uttorkning .

Previous:nothing Next:hur man håller skorna på en klubb foten spädbarn

Relaterade artiklar


 • ungdomar missbruk fakta
 • hur man bygger muskelmassa efter 40
 • hur är ett nyfött barn hörseltest utförs?
 • tecken på en förorenad strand
 • det bästa typer av filter för ro-system
 • rostvatten problem
 • CT-scanning fakta
 • Vilka är farorna med torra radera markörer?
 • kommunikationens roll och informationsteknik på sjukhus
 • hur man bygger sex-pack abs
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com