Fördelar och utmaningar som en elliptisk träning

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2014-06-18
motionscykel är en träningsmaskin för att ge en låg effekt kardiovaskulär träning. Ellipstränare erbjuder fördelar såsom ökad träning variation och minskat slitage på lederna . Dock kan kostnaden för den högre änden maskiner och brist på funktioner på billigare modeller innebära utmaningar för en elliptisk användare .

Workout Variety

Ellipstränare har inställningar som gör att du kan kontrollera spänning och fart . Begränsa dig inte till utbildning på manuell inställning . Experimentera med de många program på displayen konsolen , bland dem över land och kulle klättrar . Lägg till fler variation med hjälp av rörliga terränglöpning styret att tillhandahålla en effektiv toning och konditionering träning för den övre delen av bålen . Alternativt kan du släppa händerna och låter den rörliga barer svänga fritt att skapa en mer krävande träningspass . Vissa Ellipstränare erbjuder även MP3 -spelare för att göra sessionen roligare .

Bättre hälsa

Ellipstränare ge en kardiovaskulär träning utan de vanliga slitage på någon av lederna eller ryggen . Detta är viktigt , speciellt om du lider av artrit , knä eller fotled smärta . Tränare är lätt att använda och gör att du kan stå upprätt i en naturlig ställning . Till skillnad från roddmaskiner , behöver du inte nå eller dra någonting på den elliptiska , som kan bidra till att förebygga ryggsmärta . Du är också bränner mer kalorier än du gör med ett löpband . Detta gör det enkelt att få märkbara resultat och hålla fast vid ditt träningsprogram .

Kostnad

ellipstränare kan bli dyrt . Även om en grundläggande modell kostar mindre än $ 200, år 2010 varierade det genomsnittliga priset mellan $ 500 och $ 1000 , enligt www . allellipticals. com . Om du väljer att snåla på kostnaderna , kan du inte att kunna utnyttja de extra funktioner-puls grepp sensor , lös styret-att öka kvaliteten i din dagliga träning . Mer avancerade modeller , med alla klockor och visselpipor , ligger på mellan $ 2. 500 och $ 7000. Om du använder maskinen regelbundet , kommer det att finnas ytterligare underhållskostnader .

Kvaliteten på Workout

Om du väljer att köpa en billigare maskin , kommer den lägre effekten träning inte vara ansträngande nog att ge alla hälsofördelar . Dina knän och vrister är skyddade, men du saknar den bärande övning som bidrar till att stärka ben och muskler. Du måste inkludera ytterligare överkroppen och core övningar muskel i träningspass. När det gäller att förlora vikt, träna med ett löpband eller cykel ger bättre resultat än en billig ellipstränare.

Previous:nothing Next:stödgrupp idéer för pensionärer

Relaterade artiklar


 • inkubator utveckling
 • hur man gör riktiga caribbean ryktade kyckling
 • gammaldags sätt att stoppa hosta
 • bröst röntgen teknik
 • Kegel muskel övningar
 • aqua yogaövningar
 • information om leva en hälsosam livsstil för barn
 • hur reparera repor på glasögonglas
 • den genomsnittliga vikten och höjden på en kvinna
 • ungdomar missbruk fakta
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com